To βιβλίο «The Life -Changing Magic of Tidying Up» έγινε παγκόσμιο μπεστ-σέλερ




Ποιος να το περίμενε ότι ένα βιβλίο που αποκαλύπτει πώς μπορείτε να  απαλλαγείτε από την ακαταστασία και να ζείτε σε ένα μονίμως τακτοποιημένο χώρο θα γινόταν παγκόσμιο μπεστ-σέλερ… Κι όμως η Γιαπωνέζα σύμβουλος οργάνωσης χώρων, Μαρί Κόντο, δεν προλαβαίνει να αλλάζει ηπείρους και να υπογράφει αντίτυπα.

Το βιβλίο «The Life -Changing Magic of Tidying Up» έχει πουλήσει περισσότερα από 5 εκατομμύρια αντίτυπα  σε όλο τον κόσμο και μεταφράζεται σε 40 γλώσσες, μεταξύ αυτών και η Μογγολική. Έχει ήδη μεταφερθεί στην Ιαπωνική τηλεόραση και ήδη δύο μεγάλα δίκτυα το Fox και το NBC ετοιμάζουν τηλεοπτικές σειρές πάνω σε αυτό. Μόλις πέρυσι το περιοδικό Time ενέταξε την 31χρονη Κόντο στους 100 επιδραστικότερους ανθρώπους του πλανήτη και το σχετικό άρθρο έγραψε η ηθοποιός Τzέιμι Λι Κέρτις η οποία ανακοίνωσε ότι αν ποτέ έκανε τατουάζ αυτό θα ήταν «Spark Joy». Ο τίτλος του πρώτου βιβλίου που συνέγραψε η Κόντο, την οποία η Κέρτις χαρακτηρίζει ως «σύγχρονη Μαίρη Πόπινς».

Το βιβλίο, που έγραψε η Κόντο, δεν αποκαλύπτει μόνο πώς μπορείτε να απαλλαγείτε από την περίσσεια πραγμάτων-όντας προνομιούχοι- από ρούχα, βιβλία και «χαρτούρα» μέχρι ό,τι μπορείτε να φανταστείτε. Ουσιαστικά ‘λέει’ πώς μπορεί να αλλάξει η ζωή σας μέσα από αυτή τη διαδικασία. Η μέθοδος της έχει όνομα, λέγεται KonMari και εγγυάται πώς θα αποκτήσετε περισσότερη αυτοπεποίθηση, θα γίνετε πιο επιτυχημένοι και πιο ήρεμοι.

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: