Το πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης για το πρώτο εξάμηνο του 2016




Με χορηγίες, συνεργασίες και αποκλειστικά σχεδόν φιλοξενούμενες εκδηλώσεις, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης συνεχίζει την παρουσία του στα μουσικο-θεατρικά «πράγματα» της πόλης και με νέα πρόσωπα στο νεοτοποθετηθέν διοικητικό του συμβούλιο.

Πρόγραμμα «πολυδιάστατο και πολυσυλλεκτικό» και «αλυσίδα δραστηριοτήτων κάθε είδους», που «αποτελεί συνέχεια στη λογική που έχει διαμορφώσει ο οργανισμός τα τελευταία χρόνια» χαρακτήρισε τον καλλιτεχνικό προγραμματισμό του ΟΜΜΘ για το εξάμηνο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2016, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Γιώργος Εμμανουήλ Λαζαρίδης.

Μόνος του στο βήμα όπου συνήθως πλαισιωνόταν «ασφυκτικά» από τα μέλη του Δ.Σ. τα προηγούμενα χρόνια (ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του νέου Δ.Σ καθηγητής Νικήτας Μυλόπουλος απουσίαζε για λόγους υγείας ), ο Γιώργος Εμμανουήλ-Λαζαρίδης παρουσίασε το πρόγραμμα του εξαμήνου (με τις δεκάδες φιλοξενούμενες εκδηλώσεις του) δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη συνεργασία του ΟΜΜΘ με το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», που στόχο έχει τη στήριξη της MOYSA – Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, συνεχίζεται η συμμετοχή του Οργανισμού στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Creative Europe 2014-2020», με το έργο «Οδεύουμε προς το 2020 – Εκπαιδεύοντας μουσικούς και κοινό», μαζί με την Ορχήστρα Νέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Πρόγραμμα έχει ως στόχο να ενισχύσει την ικανότητα των ευρωπαϊκών πολιτιστικών φορέων να λειτουργούν διακρατικά, δίνοντας έμφαση σε ιδιαίτερες κοινωνικές ομάδες όπως παιδιά, νέοι, άνεργοι, καθώς επίσης να υποστηρίξει την καινοτομία και τη δημιουργικότητα στον τομέα του πολιτισμού.

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: