«Στην κόψη του ξυραφιού», το πρώτο ελληνικό ντοκιμαντέρ για το Κουνγκ Φου




Tο πρώτο ελληνικό ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στο Κουνγκ Φου (Kung Fu) κάνει πρεμιέρα τον Ιανουάριο.

Συγκεκριμένα, στη Θεσσαλονίκη, στο κινηματοθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Τούμπας, στις 23 Ιανουαρίου και στην Αθήνα, στον ιστορικό κινηματογράφο Αλκυονίδα, στις 29 ΙανουΧαρίου, θα προβληθεί το νέο μεγάλου μήκους κινηματογραφικό ντοκιμαντέρ «Στην κόψη του Ξυραφιού», του σκηνοθέτη Χρήστου Ν. Καρακάση. Κεντρικό πρόσωπο ο δάσκαλος (SIFU) Κυριάκος Ελευθερίου, ιδρυτής του γυμναστικού και φιλοσοφικού ομίλου TΑΟ CLUB Χαλανδρίου και του Αττικού Ομίλου Πολεμικών Τεχνών, που έχει συμβάλλει και στην ίδρυση της σημερινής Ελληνικής Ομοσπονδίας Κουνγκ Φου.

Το Κουνγκ Φου είναι ένα άθλημα που εμπνέεται από την κινησιολογία της φύσης, έχει τη δύναμη του αθλήματος και τη χάρη του χορού, την ορμή της άγριας θάλασσας και την ηρεμία της φιλοσοφίας, συνδυάζοντας τη σοφία και τις κινησιολογικές κατακτήσεις αιώνων. Ταό στα κινεζικά είναι ο δρόμος και μεταφορικά ο δρόμος της ζωής, ένας δρόμος με πολλά παρακλάδια που για να διαλέξει κανείς το σωστό χρειάζεται να προηγηθεί μία φιλοσοφική ζύμωση.

Στο σημείωμά του, ο σκηνοθέτης αναφέρει: «Μία συγκλονιστική βουτιά στο σώμα και στο πνεύμα που ξεκινάει με απλές ασκήσεις και κορυφώνεται στον ολοκληρωτικό αυτοέλεγχο. Αξίζει να δει κανείς και να γνωρίσει τους ανθρώπους, που ενώ ζούνε δίπλα μας καταφέρνουν να γίνουν μύστες μέσα στο αγχωτικό αστικό τοπίο και ταυτόχρονα μας καλούν για να μοιραστούν μαζί μας αυτήν τη γνώση και τη δεξιότητα. Άνθρωποι από όλες τις ηλικίες αλλάζουν τη ζωή τους και τη σκέψη τους όταν αρχίζουν το Κουνγκ Φου που δεν είναι ένα απλό άθλημα, αλλά ένα φιλοσοφικό κίνημα».

Η είσοδος στις προβολές είναι ελεύθερη.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: