Σούπερ (4-0) Μπάρτσα έκανε ρεκόρ (180 γκολ), απάντησαν Ρονάλντο και Ατλέτικο




Η Μπαρτσελόνα έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο το 2005 με ένα καθαρό 4-0 απέναντι στην Μπέτις, φτάνοντας τα 180 γκολ μέσα σε ένα χρόνο και καταρρίπτοντας το ρεκόρ που είχε δημιουργήσει μόλις πριν ένα χρόνο η Ρεάλ Μαδρίτης του Κάλρο Αντσελότι (178 γκολ).

Δεν θα μπορούσε η ομάδα του Λουίς Ενρίκε να ολοκληρώσει μία υπέροχη χρονιά, όπου κατέκτησε πέντε τρόπαια, διαλύοντας τους αντιπάλους της σε Ισπανία και Ευρώπη.

Από τα 180 γκολ, τα 136 είχαν την υπογραφή των Μέσι, Νειμάρ και Σουάρες. Ο Ουρουγουανός σημείωσε δύο γκολ (46,83), ένα ο Μέσι (33) στην 500η του συμμετοχή με την φανέλα της Μπαρτσελόνα φτάνοντας τα 425, ενώ το σκορ είχε ανοίξει (29) με αυτογκόλ ο Βέστερμαν. Ο Νειμάρ αστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι (29).

“Ηταν μία φανταστική χρονιά και θέλαμε να ολοκληρώσουμε με τον ίδιο τρόπο,” είπε ο Λιονέλ Μέσι. “Θα είναι δύσκολο να βελτιωθούμε σε ότι έχουμε κάνει αλλά θα προσπαθήσουμε,” πρόσθεσε ο Αργεντινός σούπερ σταρ.

“Κλείσαμε μία υπέροχη χρονιά με τον καλύτερο τρόπο. Είχαμε την ίδια ποιότητα με άλλες συναντήσεις μας μέσα στο 2015. Συγχαρητήρια στους παίκτες, στείλαμε το καλύτερο μήνυμα για τη νέα χρονιά που ξεκινάει σύντομα,” τόνισε ο προπονητής της Μπαρτσελόνα Λουίς Ενρίκε.

Απάντησαν Ρεάλ (3-1) και Ατλέτικο (0-2), Μπενίτεθ: “Ο Ρονάλντο πήρε την ομάδα στις πλάτες του”

Η Ρεάλ Μαδρίτης απάντησε στην τελευταία μεγάλη πρόκληση της χρονιάς, νικώντας (3-1) την Ρεάλ Σοσιεδάδ, επιτρέποντας στον Ράφα Μπενίτεθ να συνεχίσει στον πάγκο της.

Δύο γκολ από τον Κριστιάνο Ρονάλντο (42 πέναλτι και 67) και ένα από τον Λούκας (87) διαμόρφωσαν τα δεδομένα της νίκης των Μαδριλένων. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ, που έφτασε τα 57 γκολ μέσα στο 2015, αστόχησε σε ένα ακόμα πέναλτι (24), κάτι που συνέβη για 15η φορά στην καριέρα του. Ο Μπρούμα είχε ισοφαρίσει προσωρινά (49) για τους Βάσκους της Σοσιεδάδ.”Είμαι ευτυχισμένος για τους παίκτες μου,” τόνισε ο Ράφα Μπενίτεθ. “Είχαμε τον έλεγχο του ματς κάτι που μας επιτρέπει να δούμε το μέλλον με εμπιστοσύνη. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν πολύ καλός, πήρε την ομάδα στις πλάτες του. Είμαστε στον σωστό δρόμο, το 2016 θέλουμε να κερδίσουμε τίτλους. Ισκορ και Ζεσέ; Εχουμε 24 παίκτες και μπορούν να παίζουν μόνο οι 11, αυτή είναι η μοναδική αλήθεια,” είπε ο Ισπανός προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης.

Δύο γκολ που έφτασαν αργά απόν τον Ανχελ Κορέα (88) και τον Αντονι Γκριεζμάν, επέτρεψαν στην Ατλέτικο Μαδρίτης να περάσει (0-2) από το σπίτι της Ράγιο Βαγιεκάνο, φτάνοντας τους 38 πόντους, όσους έχει και η Μπαρτσελόνα, αλλά οι Καταλανοί με ένα παιχνίδι λιγότερο. “Ηταν μία δύσκολη μάχη που καταφέραμε να κερδίσουμε στο τέλος. Ο προπονητής μου είπε να μπω και να βοηθήσω και αυτό έκανα. Ευτυχώς κερδίσαμε,” είπε ο Κορέα μετά το τέλος της αναμέτρησης. Με γκολ του Γκαρσία (71) η Αθλέτικ Μπιλμπάο πανηγύρισε σημαντική νίκη (0-1) στη Γαλικία απέναντι στη Θέλτα. Στις άλλες συναντήσεις: Λεβάντε-Μάλαγα 0-1, Σεβίλλη-Εσπανιόλ 2-0, Ειμπάρ-Χιχόν 2-0, Χετάφε Λα Κορούνια 0-0, Λας Πάλμας-Γρανάδα 4-1.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: