Σημαντική πτώση παρουσιάζουν τα χρηματιστήρια στις Ηνωμένες Πολιτείες




Σημαντικά χαμηλότερα άνοιξαν την Πέμπτη τα χρηματιστήρια στις ΗΠΑ καθώς η μεγάλη μεταβλητότητα των κινέζικων αγορών και η νέα βουτιά των τιμών του πετρελαίου αύξησε τις ανησυχίες των επενδυτών, διευρύνοντας το ασταθές ξεκίνημα των αγορών στη νέα χρονιά.

Η Κίνα επέτρεψε τη μεγαλύτερη υποτίμηση του γιουάν εντός πέντε μηνών, και τα χρηματιστήρια της Σαγκάη σταμάτησαν τις συναλλαγές τους για δεύτερη φορά εντός της εβδομάδας μετά τις νέες μαζικές ρευστοποιήσεις.

Τα χρηματιστήρια παγκοσμίως, ωστόσο, ανάκτησαν μέρος των αρχικών σημαντικών απωλειών τους μετά που τα κινέζικα χρηματιστήρια ανακοίνωσαν ότι η Κίνα θα αναστείλει την Παρασκευή την απόφαση της για παύση των συναλλαγών στη διάρκεια μαζικών ρευστοποιήσεων.

Με Πεκίνο να επιταχύνει την υποτίμηση γουάν για να κάνει τις εξαγωγές του πιο ανταγωνιστικές, οι επενδυτές φοβούνται ότι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο είναι ακόμη πιο αδύναμη από ό, τι είχε αρχικά εκτιμηθεί.

Στο όλο αρνητικό σκηνικό, προστέθηκε και η νέα βουτιά των τιμών του πετρελαίου οι οποίες υποχώρησαν κατά από τα 33 δολάρια το βαρέλι σε σχεδόν χαμηλό 12 ετών, προτού ανακάμψει μερικώς. Παρόλα αυτά, οι τιμές του πετρελαίου έχουν υποχωρήσει περίπου 70% από τα μέσα του 2014.

Στα μέσα των συναλλαγών ο Dow Jones industrial υποχωρούσε κατά 206,75 μονάδες ή 1,22%, στις 16.699,76 μονάδες, ο S&P 500 σημείωνε πτώση 25,49 μονάδες ή 1,28%, στις 1.964,77 μονάδες και ο Nasdaq υποχωρούσε 79,95 μονάδες ή 1,65%, στις 4.755,82 μονάδες.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έκλεισαν την ημέρα με πτώση περίπου 2%.

ΚΥΠΕ – Reuters – ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: