Σφοδρή επίθεση Καμμένου σε Μητσοτάκη




«Το Ασφαλιστικό, για πρώτη φορά, δίνει λύσεις στα Ταμεία», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, συμπληρώνοντας ότι «η μάχη που δώσαμε είναι για να μην υπάρξει “αίμα” στις κύριες συντάξεις» ενώ χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι οι εργοδοτικοί φορείς δέχθηκαν την αύξηση εισφορών.

Υποστήριξε ακόμη, ότι η κυβέρνηση έχει δώσει στους δανειστές ένα πρόγραμμα, το οποίο είναι υλοποιήσιμο και είναι μία πρόταση τεκμηριωμένη. «Αυτή η Κυβέρνηση αναλαμβάνει την ευθύνη των αποφάσεών της. Δεν εκτελούμε αποφάσεις των δανειστών», δήλωσε με νόημα, προσθέτοντας ότι «η διαπραγμάτευση που γίνεται έχει τα χαρακτηριστικά της δικής μας πολιτικής αντίληψης».

Σχολιάζοντας την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, εξαπέλυσε «βέλη» εναντίον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χαρακτηρίζοντας τον νεοφιλελεύθερο, χωρίς κοινωνική ευαισθησία, με ακροδεξιούς συνεργάτες.

«Θεωρώ σημαντικό ότι εξελέγη ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Γιατί έχουμε από τη μία μεριά κάποιον που γελάει όταν απολύει δημοσίους υπαλλήλους και από την άλλη την κοινωνική ευαισθησία», εξήγησε και συμπλήρωσε ότι «έχουμε από τη μία μεριά τον νεοφιλελευθερισμό και τους ακροδεξιούς συνεργαζόμενους, ενώ από την άλλη οι ΑΝΕΛ εκπροσωπούμε το κομμάτι εκείνο της δεξιάς που έχει κοινωνική ευαισθησία».

Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων δεν απέκλεισε να υπάρξουν διαρροές από το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ προς τη Νέα Δημοκρατία. Επεσήμανε δε, ότι μετά το Ασφαλιστικό, ανοίγει η συζήτηση για διαγραφή χρέους, η οποία «θα οδηγήσει στο τέλος του μνημονίου».

Η Κυβέρνηση, όπως αποκάλυψε, θα δώσει τις επόμενες ημέρες μία «τελευταία ευκαιρία» σε όσους έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό, προκειμένου να τα δηλώσουν και να πληρώσουν τους φόρους που τους αναλογούν. «Ή θα πληρώσουν και θα τα νομιμοποιήσουν ή θα δημευθεί η περιουσία τους» είπε χαρακτηριστικά.

Αν. Π. Αθηναϊκό Πρακτορείο, Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: