Σφαγή στη Δαμασκό: Τουλάχιστον 60 νεκροί, 110 τραυματίες από βομβιστική επίθεση




ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Περισσότεροι από 60 άνθρωποι, μεταξύ αυτών 25 σιίτες μαχητές, σκοτώθηκαν σε μια διπλή επίθεση αυτοκτονίας που διέπραξε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος σε μια πολύ καλά φυλασσόμενη συνοικία της πρωτεύουσας της Συρίας, Δαμασκού, όπου βρίσκεται ένα σημαντικό σιιτικό τέμενος, γνωστοποίησε μια μη κυβερνητική οργάνωση.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επισήμανε ότι ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση, κοντά σε σιιτικό τζαμί στη νότια Δαμασκό.

Σε ανακοίνωση που ανάρτησε στο Διαδίκτυο, το ΙΚ δηλώνει ότι δύο μέλη του πυροδότησαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένα κοντά στο σιιτικό τζαμί Σαγίντα Ζεϊνάμπ.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τουλάχιστον 45 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 110 τραυματίστηκαν σήμερα σε τριπλή βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στη μεγαλύτερη σιιτική συνοικία της Δαμασκού, κοντά στο τέμενος Σαγίντα Ζεϊνάμπ, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό όπως μετέδωσε το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Το SANA είχε αρχικά μεταδώσει ότι 30 ήταν οι νεκροί από τις εκρήξεις αυτές, για τις οποίες διευκρινίζει ότι ήταν τρεις και σημειώθηκαν η μια με παγιδευμένο αυτοκίνητο και οι άλλες από δύο καμικάζι κοντά στο σιιτικό τζαμί Σαγίντα Ζεϊνάμπ, νοτίως της συριακής πρωτεύουσας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλ.Πρακτορίο, Δαμασκός, Συρία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: