Πτώση άνω του 6% για τις κινεζικές μετοχές




Πτώση άνω του 6% κατέγραψαν σήμερα οι κινεζικές μετοχές, υποχωρώντας στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 14 μηνών, μετά την νέα μείωση των τιμών του πετρελαίου, ενισχύοντας εκ νέου τις ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη και οδηγώντας σε ρευστοποιήσεις στις παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές.

Ο δείκτης Shanghai Composite έκλεισε με απώλειες 6,4% στις 2.749,79 μονάδες, στο χαμηλότερο επίπεδό του από την 1 Δεκεμβρίου 2014. Ο δείκτης CSI300 των μεγαλύτερων εισηγμένων εταιριών στη Σανγκάη και το Σενζέν υποχώρησε κατά 6% στις 2.940,51 μονάδες, επίσης το χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές του Δεκεμβρίου του 2014.

Ύστερα από την ανάκαμψη που σημειώθηκε την Παρασκευή και το πρωί της Δευτέρας, οι τιμές του αργού υποχώρησαν και πάλι κάτω από τα 30 δολάρια το βαρέλι, παραμένοντας κοντά στο χαμηλό 12ετίας της περασμένης εβδομάδας.

Οι χρηματιστηριακές αγορές της Κίνας έχουν υποχωρήσει κατά 22% από τις αρχές του έτους εν μέσω ανησυχιών για την επιβράδυνση της οικονομίας και σύγχυσης για την συναλλαγματική πολιτική της κεντρικής τράπεζας.

Απώλειες κατέγραψαν και άλλες χρηματιστηριακές αγορές στην Ασία, με τον ιαπωνικό Nikkei να υποχωρεί κατά 2,4% και τον ευρύτερο δείκτη MSCI για τις μετοχές Ασίας-Ειρηνικού εκτός της Ιαπωνίας κατά 1,5%.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ρόιτερς, Σανγκάη, Κίνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: