Πέθανε και ο Βρετανός ηθοποιός Άλαν Ρίκμαν




«Έφυγε» σε ηλικία 69 ετών ο Άλαν Ρίκμαν, εξέχων Βρετανός ηθοποιός του θεάτρου, γνωστός στο ευρύ κοινό κυρίως από τους ρόλους του στις ταινίες Χάρι Πότερ και στο «Πολύ σκληρός για να πεθάνει» (Die Hard).

Σε ανακοίνωσή της η οικογένειά του ανέφερε πως πέθανε έπειτα από μάχη με τον καρκίνο.

Ο Άλαν Ρίκμαν, με αγγλικές, ιρλανδικές και ουαλικές καταβολές, γεννήθηκε στο Άκτον του Δυτικού Λονδίνου. Δευτερότοκος γιος της οικογένειας Ρίκμαν (εκτός από έναν μεγαλύτερο αδελφό, είχε δυο μικρότερα αδέλφια, ένα αγόρι και ένα κορίτσι), έχασε τον πατέρα του σε ηλικία μόλις 8 ετών.

Αρχικά σπούδασε γραφιστική στο Κολέγιο Chelsea, όπου συνάντησε τη μετέπειτα σύζυγό του, Ρίμα Χόρτον, με την οποία έμειναν μαζί ως τον θάνατό του. Μετά από τρία χρόνια στο κολέγιο, έκανε μεταπτυχιακά στο Royal College of Art και στη συνέχεια άνοιξε μαζί με φίλους του την επιχείρηση σχεδιασμού γραφικών Graphiti, που λειτούργησε επιτυχώς τρία χρόνια. Η αγάπη του για το θέατρο, ωστόσο, τον οδήγησε στη Βασιλική Ακαδημία Δραματικής Τέχνης, από την οποία πήρε υποτροφία σε σχετικά μεγάλη ηλικία, 26 ετών, ενώ παράλληλα ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία ως ηθοποιός. Η καριέρα του, που κράτησε σχεδόν 40 χρόνια, σημαδεύτηκε από μεγάλες επιτυχίες τόσο στη μεγάλη οθόνη, στη θεατρική σκηνή και στην τηλεόραση, όσο και σε έργα που σκηνοθέτησε ο ίδιος.

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: