Περδίκης: Η επίσκεψη ‘Ανδρου στην Πόλη βοηθά το επικοινωνιακό παιχνίδι της Τουρκίας




Η αποστολή του ΓΓ του ΑΚΕΛ στην Τουρκία τελικά οδήγησε στο να ενισχύσει το καλό της όνομα και το επικοινωνιακό της παιχνίδι, ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης, ο οποίος κάλεσε όλους να είναι πιο προσεκτικοί στους χειρισμούς τους.

Σε δηλώσεις του στο πλαίσιο συνεδρίας της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος στην Ακτή του Κυβερνήτη, ο κ. Περδίκης είπε πως “μου φαίνεται λίγο περίεργο να δίνουμε συγχωροχάρτι της Τουρκίας και να πιστοποιούμε ότι έχει καλή θέληση για λύση του Κυπριακού και να δίνουμε και ευκαιρία στους Τούρκους ηγέτες να ζητούν από την Ελλάδα να εμπλακεί στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού, δηλαδή να εγκαλείται πλέον από τους Τούρκους η Ελλάδα ότι δεν εμπλέκεται στο Κυπριακό όπως εμπλέκεται η Τουρκία”.

“Πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί”, είπε και υποστήριξε πως με τις ενέργειες αυτές “δίνουμε ευκαιρίες στους Τούρκους να κερδίζουν συνέχεια πόντους στο επικοινωνιακό παιχνίδι που αν παρ’ ελπίδα δεν έχουμε λύση στο Κυπριακό, αυτό το επικοινωνιακό παιχνίδι θα έχει σημαντικό ρόλο στο γνωστό θέμα του blame game, δηλαδή σε ποια πλευρά θα επιρριφθούν ευθύνες για τη μη επίτευξη λύσης του Κυπριακού”.

Ερωτηθείς αν ο ίδιος είναι αισιόδοξος από τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Άντρου Κυπριανού, ανέφερε ότι “επειδή ούτε από τις δηλώσεις του (ΓΓ του ΑΚΕΛ) δεν προκύπτει κάτι το σημαντικό, φαίνεται ότι αυτό που μένει τελικά είναι μια αίσθηση ότι η Τουρκία παίζει ένα θετικό ρόλο στη λύση του Κυπριακού και ότι θέλει λύση και μάλιστα οι Τούρκοι το αξιοποίησαν αμέσως ζητώντας από την Ελλάδα να παίξει και εκείνη θετικό ρόλο στην επίλυση του προβλήματος”.

“Στα βασικά θέματα για τα οποία υποτίθεται έπρεπε να είχε θετικό ξεκαθάρισμα από την Τουρκία – οι εγγυήσεις, η παρουσία των στρατευμάτων και τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν το εδαφικό και το περιουσιακό – φαίνεται ότι υπάρχει ακόμα μια έντονη διαφωνία”, συμπλήρωσε.

Σε ό,τι αφορά τη συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος ο κ. Περδίκης είπε πως εξελέγη νέος Εκπρόσωπος Τύπου ο Πάρις Μαυρομμάτης ενώ έγινε ενημέρωση από την Πολιτική Επιτροπή για την πορεία των συνεργασιών με ομάδες της κοινωνίας των πολιτών, για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Ο κ. Περδίκης εξέφρασε την ελπίδα ότι το Κίνημα Οικολόγων θα παρουσιάσει ένα δυνατό και αντιπροσωπευτικό ψηφοδέλτιο, που θα περιλαμβάνει “την έντονη οικολογική τοποθέτηση αλλά και την κοινωνική δράση και παρουσία ομάδων πολιτών” και πως, μετά τις εκλογές “θα έχουμε ένα Κίνημα Οικολόγων μαζί με τις συνεργαζόμενες δυνάμεις των πολιτών που θα έχει πολυπρόσωπη εκπροσώπηση στη Βουλή και μια μετεξέλιξη αυτού του Κινήματος σε ένα Οικολογικό, Κοινωνικό, δυνατό Κίνημα “.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του Φεβρουαρίου, κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Περδίκης.

ΚΥΠΕ – Σταύρος ΚονιώτηςΚύπρος-ΛΕΜΕΣΟΣ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: