Παρέμβαση της Ράνιας Σβίγκου υπέρ του Ιάσωνα, τον δικαιολογεί: Δεν διόρισε…




Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου σε αποψινή της παρέμβαση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ είπε ότι ο γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Ιάσων Σχοινάς Παπαδόπουλος δεν προέβη σε διορισμούς.

Ανέφερε ότι υπάρχει “ειδικός νόμος από το 1991 με βάση τον οποίο τοποθετούνται στα πολιτικά γραφεία των υπουργών και των υφυπουργών προσωρινοί μετακλητοί υπάλληλοι και ειδικοί σύμβουλοι. Πρόκειται για πολιτικές και όχι υπηρεσιακές θέσεις, προσλαμβάνονται από τους αντίστοιχους υπουργούς, η θητεία τους λήγει αυτοδικαίως με τη θητεία του υπουργού ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο αποφασίσει ο υπουργός”.

“Δεν πρόκειται για διορισμούς στο Δημόσιο, πρόκειται για προσωρινές θέσεις, όπου όλοι οι υπουργοί, από την ψήφιση αυτού του νόμου, διορίζουν άτομα της απόλυτης εμπιστοσύνης τους. Μπορώ να σας πω μάλιστα, ότι πολλοί από αυτούς δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ” είπε η Ράνια Σβίγκου, ενώ σχολιάζοντας τον τρόπο προβολής της συγκεκριμένης υπόθεσης από τον τηλεοπτικό σταθμό, έκανε λόγο για προσπάθεια δημιουργίας “καθαρά μονομερούς εικόνας με μοναδικό στόχο το πλήγμα στο ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ”.

“Έτσι όπως μιλάτε (περί διορισμών), φαίνεται σαν να έχουν προσληφθεί αυτοί οι άνθρωποι στο Δημόσιο, ενώ γνωρίζετε πολύ καλά ότι είναι τοποθετημένοι για το συγκεκριμένο χρονικό όριο της θητείας του υπουργού” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι δεν έγινε καμία αναφορά στην επελθούσα μείωση, με νόμο από την πρώτη θητεία του ΣΥΡΙΖΑ, του αριθμού των μετακλητών υπαλλήλων και των ειδικών συμβούλων που δικαιούνται τα υπουργεία κατά 25%”, όπως ουδεμία αναφορά έγινε, όπως είπε, στο ότι “ο κ. Μητσοτάκης είχε 51 συμβούλους στο υπουργείο του” ενώ ανέφερε στην συνέχεια “και μιλάτε για δήθεν διορισμούς του γραμματέα της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ”;

Η εκπρόσωπος Τύπου είπε επίσης ότι με το νέο σχέδιο νόμου που θα έλθει στην Βουλή από τον υπουργό κ. Βερναρδάκη, θα αναβαθμίζεται η Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, προσθέτοντας “αλλά μην προσπαθείτε με πρόσχημα το δήθεν ενδιαφέρον για τον δημόσιο τομέα να δημιουργείτε ένα τέτοιο θέμα”.

Έκανε επίσης λόγο για “στοχοποίηση, επί τριήμερο, του κειμένου ενός νέου ανθρώπου (του γραμματέα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ)”, για “τίτλους περί δήθεν διορισμών του γραμματέα της νεολαίας” και για “σταύρωση ενός παιδιού 28 ετών για τα νούμερα της τηλεθέασης”.

Η Ράνια Σβίγκου είπε ότι ενώ ο τηλεοπτικός σταθμός δεν πρόκειται να διαθέσει ούτε “ένα πεντάλεπτο” για να παρουσιάσει τις θέσεις της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, είτε εκείνες της νεολαίας ΠΑΣΟΚ και της ΟΝΝΕΔ, “βρίσκει ώρες επί ωρών για να καταγγέλλει, χωρίς κανένα στοιχείο” και κατέληξε αναφέροντας ότι “δεν περίμενα από το κανάλι σας και από εσάς προσωπικά να φτιάχνετε ένα τέτοιο θέμα με τόσο χυδαίους όρους για ένα νέο άνθρωπο”.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: