Παραμένουν αγεφύρωτες οι διαφορές στο Κυπριακό, δηλώνει ο Περδίκης




Πάφος: Δύσκολη χρονιά χαρακτήρισε το 2015 για τον κυπριακό λαό ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης, ο οποίος αναφερόμενος στο Κυπριακό είπε πως “η τουρκική αδιαλλαξία παραμένει αμετάθετη και ως εκ τούτου στα κρίσιμα ζητήματα οι διαφορές μένουν αγεφύρωτες”.

Σε δηλώσεις του χθες, στο πλαίσιο της κοπής της βασιλόπιττας των Οικολόγων Πάφου, ο κ. Περδίκης ανέφερε πως η χρονιά του 2015 ήταν μια χρονιά κατά την οποία δοκιμάστηκαν και πάλι οι αντοχές του λαού μας και οι επιπτώσεις από την οικονομική κρίση συνέχισαν να βασανίζουν το λαό μας με την ανεργία να παραμένει σε ψηλά επίπεδα και την οικονομία να κινείται στα όρια της ύφεσης.

Μέσα σε συνθήκες κρίσιμες για τον τόπο, με την κοινωνική ανισότητα να αυξάνεται μήνα με μήνα, τα σκάνδαλα να διαδέχονται το ένα το άλλο και την κρίση του περιβάλλοντος να συνεχίζεται, καλούμαστε, είπε, όλοι να εντείνουμε τον αγώνα για την ελευθερία της πατρίδας μας, για να προωθήσουμε τις ιδέες της πράσινης οικονομίας και να δημιουργήσουμε μια δίκαιη κοινωνία.

“Δυστυχώς στο Κυπριακό τα τελευταία γεγονότα ανέδειξαν μία δυσάρεστη πραγματικότητα”, συνέχισε, λέγοντας πως “ ακόμα και οι πλέον αισιόδοξοι κύκλοι παραδέχονται πλέον ότι η τουρκική αδιαλλαξία παραμένει αμετάθετη και ως εκ τούτου στα κρίσιμα ζητήματα οι διαφορές μένουν αγεφύρωτες”.

Επισήμανε επίσης, πως “η τουρκική εμμονή στη συνέχιση των εγγυήσεων του 60 , στις μόνιμες παρεκκλίσεις και στις εγγυημένες πλειοψηφίες περιουσίας και πληθυσμού κ.α παρά τις νέες υποχωρήσεις της ελληνοκυπριακής ηγεσίας, δεν αφήνει δυστυχώς πολλά περιθώρια αισιοδοξίας”.

Ακολούθως ο κ. Περδίκης ευχήθηκε όπως το νέο έτος μας οδηγήσει σε μια λύση του Κυπριακού με την οποία οι νόμιμοι κάτοικοι του νησιού θα ζουν ειρηνικά και ελεύθερα και θα υπάρχει σεβασμός όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για όλους τους πολίτες χωρίς φυλετικές διακρίσεις και γεωγραφικούς διαχωρισμούς.

Ευχήθηκε επίσης όπως το 2016 είναι έτος δικαιοσύνης και τιμωρίας των ενόχων για τα μεγάλα σκάνδαλα της οικονομίας και όπως το νέο έτος αντιμετωπιστεί η ανεργία και τα κοινωνικά προβλήματα που έφερε η μονόπλευρη λιτότητα και το μνημόνιο, προχωρήσουν οι αναγκαίες και χρήσιμες μεταρρυθμίσεις και υλοποιηθεί το όραμα για πράσινη ανάπτυξη με προστασία του περιβάλλοντος και της φύσης.

Ο Πρόεδρος των Οικολόγων σημείωσε πως δεν θα πρέπει να παραμείνουμε μόνο στις ευχές, σημειώνοντας πως “ ο κάθε πολίτης και ιδιαίτερα εμείς οι Οικολόγοι, ως οργανωμένο σύνολο πολιτών έχουμε υποχρέωση να συμβάλουμε δημιουργικά με θέσεις, προτάσεις και δράσεις στην υλοποίηση όλων αυτών των ευχών”.

Είπε ακόμη, πως σε μεγάλο βαθμό είναι στο χέρι μας να διαμορφώσουμε καλύτερες συνθήκες μέσα στο 2016 για τους αγώνες και τα οράματα του κυπριακού λαού”

“Δεν θα υποκύψουμε λοιπόν στα σχέδια των μεγάλων κομμάτων για εξαφάνιση της φωνής των Οικολόγων. Δεν θα δειλιάσουμε, να λιποτακτήσουμε ή να παραδοθούμε στις μεθοδεύσεις των κομμάτων του κατεστημένου. Ούτε η αλλαγή στον εκλογικό νόμο, ούτε ο οικονομικός στραγγαλισμός και τα αλλά βρώμικα κόλπα του θα μας λυγίσουν”, αντίθετα, τα κόμματα του πολιτικού κατεστημένου συνέχισε, “ θα μας βρουν μπροστά τους, σε αυτό να μην έχουν καμιά αμφιβολία”, συμπλήρωσε ο κ. Περδίκης.

Αναφερόμενος εξάλλου στην παροχή από την ΑΗΚ ηλεκτρικού ρεύματος στα κατεχόμενα τη νύκτα της Πρωτοχρονιάς, ο κ. Περδίκης δήλωσε πως δεν είναι σε θέση να κατανοήσει στη βάση ποιας λογικής διευθέτησης παρέχεται ηλεκτρικό ρεύμα στα κατεχόμενα χωρίς να συζητηθεί καν το χρέος των 2 δις των Τουρκοκυπρίων προς την ΑΗΚ.

Το ύψος αυτό του χρέους των Τουρκοκυπρίων προέρχεται, είπε, από δωρεάν παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στις περιοχές που δεν ελέγχει η Κυπριακή Δημοκρατία από το 1963 μέχρι σήμερα, όπως εξηγήθηκε κατά τη συζήτηση του θέματος αυτού στη Βουλή.

Στην ίδια συνεδρίαση εξηγήθηκε ότι θα χρειαστούν προσαρμογές στα δύο ηλεκτρικά δίκτυα για να γίνεται με ασφάλεια η σύνδεση, συμπλήρωσε.

Ο κ. Περδίκης ανέφερε πως από χθεσινή ειδησεογραφική ενημέρωση πληροφορήθηκε ότι τις προσαρμογές θα κληθεί να αναλάβει ξένη εταιρεία, και ακολούθως διερωτήθηκε κατά πόσο πάλι “ θα πληρώσει ο ταλαίπωρος Κύπριος φορολογούμενος”.

Πηγή: ΚΥΠΕ, philenews.com

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: