Πάμελα Άντερσον εναντίον φουά γκρα




Καρότα. Αυτό θα μπορούσε να αντιπροτείνει ως λιχουδιά το μακροβιότερο «κουνελάκι» του Playboy και ακτιβίστρια η οποία τα έβαλε με μια από τις γαστρονομικές και πολιτισμικές παραδόσεις της Γαλλίας. Το φουά γκρα. «Pourquoi foie  gras?».

Στη Γαλλία παρασκευάζονται 20.000 τόνοι φουά γκρα το χρόνο! Η καναδικής καταγωγής ηθοποιός, υπερασπίστρια των δικαιωμάτων των ζώων και χορτοφάγος δεν θα μπορούσε να μείνει αδιάφορη χαρακτηρίζοντας ως απόλυτη βαρβαρότητα τις τεχνικές παρασκευής του γκουρμέ προϊόντος.
«Pourquoi foie gras? Pourquoi cette misere?». Αυτά τα δύο «γιατί» έθεσε η Πάμελα Άντερσον  όταν βρέθηκε προ ημερών στο γαλλικό κοινοβούλιο, αποδεχόμενη την πρόταση του ιδρύματος Μπριζίτ Μπαρντό  και των Πρασίνων.

Η Πάμελα δεν ήταν η μόνη καλλονή που εξέφρασε την αντίθεση της κατά των βάρβαρων πρακτικών παρασκευής του φουά γκρα. Δίπλα της ήταν και η Μις Γαλλία 2012, Ντελφίν Ντεσπιζέ.  Η παρουσία της λαμπερής Άντερσον μαζί με τα φλας έστρεψε και το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης στα βασανιστήρια που υφίστανται οι χήνες προκειμένου να παρασκευαστεί το φουά γκρα. Εκτός από τους φωτογράφους και τα φλας που προκάλεσαν αναταραχή υπήρξαν και δύο-τρεις βουλευτές που διαμαρτυρήθηκαν για την παρουσία ενός μοντέλου του Playboy στην γαλλική εθνοσυνέλευση.

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: