Ολοκληρώθηκε το 1ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στο Βερολίνο




Με την απονομή των βραβείων ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ, στο Βερολίνο, το 1ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου «Hellas Filmbox Berlin», κατά τη διάρκεια του οποίου προβλήθηκαν 71 μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες και ντοκιμαντέρ.

Ο χολιγουντιανός αέρας ενισχύθηκε από τα κοστούμια που σχεδίασε ειδικά για τη βραδιά η Daphne Valente για την ηθοποιό Άννα Ρεζάν Κριτσέλη, η οποία ανέλαβε την παρουσίαση. Στο καλλιτεχνικό μέρος, δόθηκε έμφαση στο έργο νέων Ελλήνων καλλιτεχνών που ζουν και δημιουργούν σήμερα στη Γερμανία.

Τα πρώτα βραβεία δόθηκαν και μαζί το επόμενο ραντεβού, για τις 18 Ιανουαρίου του 2017, με το 2ο Φεστιβάλ του Ελληνικού Κινηματογράφου στο Βερολίνο.

Στην κατηγορία «Καλύτερη Ταινία Μυθοπλασίας» βραβεύτηκε «Το αγόρι που έτρωγε το φαγητό του πουλιού του» του Έκτορα Λυγίζου, το Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ δόθηκε στο «Encardia-H πέτρα που Χορεύει» του Άγγελου Κοβότσου, Καλύτερη Ταινία New Vision αναδείχτηκε η «Μικρή Άρκτος» της Ελισάβετ Χρονοπούλου, ενώ ως Καλύτερη Ταινία Μικρού Μήκους βραβεύθηκε το «Dye» του Γιώργου Τελτσίδη.

Οι κριτικές επιτροπές, οι οποίες επεσήμαναν το υψηλό επίπεδο των συμμετοχών, απένειμαν, ακόμη, τιμητικά βραβεία στις ταινίες μικρού μήκους «Βόλτα» της Στέλλας Κυριακοπούλου και «Jenning’s Lodge» της Αλίκης Σούμα και στην κατηγορία New Vision στο «Dinner for a few» του Νάσου Βακάλη.

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: