Ο Τραμπ δεν συμμετείχε στο ντιμπέιτ των Ρεπουμπλικάνων, αλλά κέρδισε εντυπώσεις




O Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να μην συμμετείχε στην τηλεοπτική αναμέτρηση του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, την έβδομη κατά σειρά που έγινε χθες Πέμπτη ενόψει των προκριματικών εκλογών για το χρίσμα, κατάφερε ωστόσο να είναι ο μεγάλος νικητής. Τουλάχιστον, μεταξύ των χρηστών των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Αμερικανός μεγιστάνας σχολιάστηκε ευρέως κι επικράτησε σε ποσοστό 36% στις συζητήσεις στο Twitter κατά τη διάρκεια της τηλεμαχίας σύμφωνα με τον ιστότοπο.

Ο ίδιος έστειλε σήμερα ένα μήνυμα όπου εξέφραζε την ικανοποίησή του:

«Απίστευτη δημοσκόπηση στο Twitter – και δεν βρισκόμουν καν εκεί! Σας ευχαριστώ!».

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής αναμέτρησης και οι χρήστες της Google αναζητούσαν κατά κόρον ειδήσεις για τον Ντόναλντ Τραμπ, που αναδείχθηκε στο πρόσωπο που αναζητήθηκε περισσότερο μεταξύ των υποψηφίων, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η μηχανή αναζήτησης, η οποία χρηματοδότησε μαζί με το Fox News το ντιμπέιτ.

Ο γερουσιαστής Τεντ Κρουζ από το Τέξας, ο γερουσιαστής Μάρκο Ρούμπιο από τη Φλόριντα, ο συνταξιούχος νευροχειρουργός Μπεν Κάρσον και ο πρώην κυβερνήτης της Φλόριντας Τζεμπ Μπους ήταν επίσης μεταξύ των προσώπων που αναζήτησαν οι χρήστες της Google.

O δισεκατομμυριούχος μποϊκόταρε την αναμέτρηση αφού η διοίκηση του Fox News αρνήθηκε να υποκύψει στην απαίτηση του Τραμπ να αντικαταστήσει την παρουσιάστρια Μέγκιν Κέλι από την θέση της συντονίστριας.

Το Fox News εξέδωσε μια σαρκαστική ανακοίνωση για την «αψιμαχία» με τον μεγιστάνα και φαβορί των δημοσκοπήσεων ενώ εκείνος οργάνωσε τη δική του προεκλογική συγκέντρωση στο Ντε Μόιν, με στόχο να συγκεντρώσει δωρεές υπέρ των βετεράνων. Τις επιλογές του επιβράβευσαν οι χρήστες του Διαδικτύου.

Ωστόσο, λίγο αφότου ανέβηκε στο βήμα χθες το βράδυ στην εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Ντρέικ, μια ομάδα διαδηλωτών άρχισε να φωνάζει συνθήματα εναντίον του. Εκείνος απάντησε:

«Λατρεύω τους διαδηλωτές όταν βρίσκομαι σε μεγάλο γήπεδο, διότι οι κάμερες (δεν απομακρύνονται) από το πρόσωπό μου».

Αυτή ακριβώς η δήλωσή του έτυχε θερμής υποδοχής από τους χρήστες των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης και στο Twitter οι θετικές γνώμες υπερίσχυσαν προς το πρόσωπό του, σύμφωνα με την εταιρεία Zoomph που αναλύει τα στοιχεία και τις τάσεις στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

«Μια απίστευτη νύχτα στην Αϊόβα μαζί με τους υπέροχους Βετεράνους μας!» έγραψε χθες στο Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ (@realDonaldTrump).

«Συγκεντρώσαμε 6.000.000 δολάρια ενώ οι πολιτικοί συζητούσαν μεταξύ τους».

Αν και απών από το ντιμπέιτ, ο Ντόναλντ Τραμπ κατάφερε να επηρεάσει τους αντιπάλους του. Για παράδειγμα ο Τεντ Κρουζ καταφέρθηκε εναντίον του Τραμπ στην αρχική του τοποθέτηση, χλευάζοντας το γεγονός ότι ο μεγιστάνας αρέσκεται στην αυθάδη κι αναιδή κριτική.

«Είμαι ένας μανιακός και όλοι σε αυτό το πλατό είναι ηλίθιοι, χοντροί κι άσχημοι» αστειεύτηκε ο Κρουζ σε μια απόπειρα, όπως ο ίδιος το περιέγραψε, να ξεφορτωθεί το «μερίδιο του Ντόναλντ Τραμπ» εκτός της αναμέτρησης.

Το αστείο του Κρουζ παρ’ όλ’ αυτά ήταν μεταξύ των δηλώσεων που ξεχώρισαν τουλάχιστον στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης, όπως τουλάχιστον κατέδειξαν τα στοιχεία στο Twitter.

REUTERS, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Νέα Υόρκη, United States

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: