Ο Παναθηναϊκός μετονόμασε όλες τις θύρες του ‘Θύρα 13’




Με μία συμβολική κίνηση, που ερμηνεύεται από αθλητικούς κύκλους στην Αθήνα ως έχουσα στόχο τον Υφυπουργό Αθλητισμού, ο Παναθηναϊκός μετονομάζει σε «Θύρα 13» όλες τις θύρες του γηπέδου του στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Η αθηναϊκή ΠΑΕ, κλιμακώνοντας την αντίδρασή της κατά της απόφασης του Υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή να βάλει λουκέτο στην ιστορική «Θύρα 13», την θύρα των οργανωμένων οπαδών του «τριφυλλιού», αποφάσισε σήμερα να ονομάσει συμβολικά όλες τις θύρες του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας «Θύρα 13», ενόψει του αγώνα με τον Ατρόμητο Περιστερίου, την προσεχή Τετάρτη, για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Η κόντρα Παναθηναϊκού και πολιτείας ξεκίνησε από τον μηδενισμό των «πρασίνων» στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στις 21 Νοεμβρίου 2015, που ποτέ δεν άρχισε λόγω ρίψης φωτοβολίδων από την πλευρά των οργανωμένων της «Θύρας 13». Ο Παναθηναϊκός θεώρησε την ποινή υπερβολική και κατηγόρησε τις αθλητικές αρχές και την Πολιτεία ότι στοχοποιούν το σύλλογο.

Στις 19 Ιανουαρίου 2016, ο κ. Κοντονής επέβαλε πρόστιμο 90.000 ευρώ στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός και κλείσιμο της «Θύρας 13» για τα επεισόδια στο ντέρμπι της Λεωφόρου με τον Ολυμπιακό. Η ποινή θα ισχύει για τα ματς της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος και για τους αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδος μέχρι τις 17 Απριλίου.

Τις επόμενες ημέρες οι οργανωμένοι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού κατέβηκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση του Υφυπουργού.

Διοργάνωσαν μοτοπορείες στα γραφεία των κομμάτων της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή στις 21 Νοεμβρίου, ενώ την επομένη εισέβαλαν σε αίθουσα του «Χίλτον», όπου έκοβε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της η ΄Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθηνών (ΕΠΣΑ), αναζητώντας τον κ. Κοντονή, που όμως δεν παρέστη τελικά για να βραβευτεί.

Την περασμένη Κυριακή, οι οργανωμένοι οπαδοί της “Θύρας 13” βρέθηκαν στο γήπεδο της Λειβαδιάς, όπου αγωνίστηκε ο Παναθηναϊκός. Η υπουργική αόφαση δεν ισχυει για αποκλεισμό των «πράσινων» οπαδών σε εκτός έδρας παιχνίδια, εφ’ όσον οι διοικήσεις των γηπεδούχων θελήσουν να έχουν φλοξενύμενους οπαδούς.

Η παρουσία, μάλιστα, των οπαδών του Παναθηναϊκού ήταν μεγάλη στη Λειβαδιά, με τους υπεύθυνους της τοπικής ομάδας να κάνουν λόγο για πέραν των 3 χιλιάδων. Επίσης, οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟ, μετά τη λήξη του αγώνα στις καθιερωμένες δηλώσεις τους, έκαναν όλοι νύξη για το θέμα αυτό, λέγοντας ότι με την απόφαση για κλείσιμο της «Θύρας 13», που ισοδυναμεί με αποκλεισμό από τα παιχνίδια των πιο φανατικών οπαδών της ομάδας, ουσιαστικά η κυβέρνηση τιμωρεί και τους παίκτες, η απόδοση των οποίων, είπαν, συναρτάται και από την βοήθεια του κόσμου.

Σημειώνεται ότι φέτος συμπληρώνονται πενήντα χρόνια από την ίδρυση της «Θύρας 13» (19 Νοεμβρίου 1966), που θεωρείται ο παλαιότερος σύνδεσμος φιλάθλων στην Ελλάδα, ενώ τόσο ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όσο και Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής δηλώνουν φίλοι του Παναθηναϊκού.

ΚΥΠΕ – Χρήστος Μιχαηλίδης – Ελλάδα-ΑΘΗΝΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: