Ο Λιού επαίνεσε τον Ευκλείδη, ζητά να παραμείνει το ΔΝΤ, να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις




Τηλεφωνική συνομιλία, κατά την οποία συζητήθηκαν όλες οι πτυχές του Ελληνικού Προγράμματος, είχαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Τζακ Λιού.

Ο Αμερικανός υπουργός έθεσε ξανά το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, που αποτελεί θέμα αρχής για τις Ην. Πολιτείες, αλλά τόνισε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πρέπει να παραμείνει στο σκηνικό, καθώς όπως ανέφερε στον κ. Τσακαλώτο παίζει σημαντικό ρόλο στις μεταρρυθμίσεις.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών:

O υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιού επαίνεσε τον ομόλογό του Ευκλείδη Τσακαλώτος για τις μεταρρυθμίσεις που έχει υιοθετήσει η Ελλάδα μέχρι σήμερα.
Ο Αμερικανός υπουργός επανέλαβε ότι είναι σημαντικό όπως η ελληνική κυβέρνηση εξακολουθήσει να εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις και να συνεργάζεται στενά με τους διεθνείς εταίρους της.

Τόνισε επίσης τη σημασία που έχει το γεγονός να τηρήσει η διεθνής κοινότητα τη δέσμευσή της και να θέσει το ελληνικό χρέος σε βιώσιμη πορεία μέσω της ελάφρυνσης του, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να τηρεί τις δεσμεύσεις της και να υλοποιεί τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες συμφώνησε.

Ο κ. Λιού πρόσθεσε ότι το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και σημείωσε το σημαντικό ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τη διαδικασία των μεταρρυθμίσεων.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: