O Κούγιας κατέθεσε για την συνάντησή του με τον συζυγοκτόνο της Χαλκιδικής




Κατάθεση στην Ασφάλεια της Λάρισας, έδωσε σήμερα ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, σχετικά την συνάντηση που, όπως είπε, είχε με τον 35χρονο Αλβανό καταζητούμενο για την δολοφονία της συζύγου του στην Χαλκιδική και την απαγωγή του 4χρονου παιδιού τους.

Η κατάθεση του δικηγόρου ελήφθη από τους αστυνομικούς με εντολή του ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση, καθώς, σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Κούγια, συναντήθηκε με τον καταζητούμενο συζυγοκτόνο, σε περιοχή των Μεγάρων, τρεις μέρες μετά την δολοφονία, στις 8 Ιανουαρίου και ενώ οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό του και την ανεύρεση του μικρού Φοίβου ήταν σε εξέλιξη σε όλη την Ελλάδα.

Για την συνάντηση αυτή οι αρχές ενημερώθηκαν μόλις χτες, από τις δηλώσεις του κ. Κούγια.

Μετά τις δηλώσεις του κ. Κούγια, επικοινώνησαν μαζί του αξιωματικοί από την Β. Ελλάδα, αλλά και από την Ασφάλεια Αττικής, στους οποίους επιβεβαίωσε τα όσα είχε πει.

Κατόπιν αυτού, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής επικοινώνησαν με τον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση ζητώντας παραγγελία για του πάρουν κατάθεση και ταυτόχρονα άρση απορρήτου για το κινητό του τηλέφωνο, ώστε να ερευνηθούν οι κλήσεις που του έγιναν το επίμαχο διάστημα.

Τελικά η παραγγελία του ανακριτή εστάλη στην Λάρισα, όπου στο μεταξύ είχε μεταβεί ο κ. Κούγιας για κάποια δίκη και σήμερα κλήθηκε και έδωσε κατάθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κούγιας επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά την συνάντηση, λέγοντας ότι αυτή πραγματοποιήθηκε μετά από τηλεφώνημα που δέχτηκε από απόκρυψη.

Ανέφερε επίσης ότι στον άνδρα με τον οποίο συναντήθηκε και πιστεύει πως ήταν ο καταζητούμενος, έθεσε ως όρο να επιστρέψει πρώτα το παιδί και ύστερα θα αναλάμβανε την υπεράσπισή του, ακόμα και δωρεάν, όπως είπε.

Ο 35χρονος του απάντησε ότι θα επικοινωνούσε και πάλι μαζί του, αλλά από τότε δεν έδωσε σημεία ζωής.

Η κατάθεση του κ. Κούγια θα μελετηθεί από τον ανακριτή, ενώ οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται στην περιοχή της Δυτικής Αττικής, με βάση τις αναφορές του ποινικολόγου.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: