Ο Ερντογάν δικαιολογεί την ισλαμική τρομοκρατία




Του Burak Bekdil
The Gatestone Institute

Δεν προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη το γεγονός ότι για την τουρκική πολιτειακή, πολιτική και θρησκευτική ηγεσία για την τρομοκρατία ευθύνονται όλοι εκτός των τρομοκρατών!

Ο πρόεδρος Ερντογάν είναι ο εφευρέτης της θεωρίας ότι «δεν υπάρχει ισλαμική τρομοκρατία» και έχει εκφράσει απόψεις όπως ότι «ο ρατσισμός και η εχθρότητα κατά του Ισλάμ προκαλεί τραγωδίες, όπως αυτή του Παρισιού».

Με άλλα λόγια ο Ερντογάν λέει στον ελεύθερο κόσμο ότι οι μουσουλμάνοι θα σκοτώνουν και άλλους ανθρώπους, όπως στο Παρίσι, όταν αντιμετωπίζουν την «ισλαμοφοβία» στις μη μουσουλμανικές χώρες τις οποίες επιλέγουν να πλήξουν.

Η λογική ότι οι μουσουλμάνοι δεν θα σκότωναν αθώους πολίτες αν δεν αντιμετώπιζαν την ισλαμοφοβία δεν πείθει. Δηλαδή οι τρομοκράτες που σκότωσαν 100 ανθρώπους στην Άγκυρα αντιμετώπιζαν ισλαμοφοβική συμπεριφορά στην Τουρκία;

Έτσι για τον Ερντογάν πλέον, για όλα τα τρομοκρατικά χτυπήματα, σε όλο τον κόσμο, φταίει ο Άσαντ. Φυσικά ηθελημένα ξεχνά ότι οι τζιχαντιστές στοχοποιούν «απίστους» πολύ καιρό πριν καν ο Άσαντ ανέβει στην εξουσία και οι τζιχαντιστές υπήρχαν και θα υπάρχουν ανεξάρτητα αν ο Άσαντ κυβερνά ή όχι την Συρία.

Οι τζιχαντιστές επίσης έχουν την συνήθεια, πέραν των μη μουσουλμάνων «απίστων», να σφάζουν και τους μουσουλμάνους «απίστους», εδώ και αιώνες, όταν δεν υπήρχε καν Συρία, ούτε ο όρος ισλαμοφοβία. Είναι επιεικώς προπαγανδιστική η άποψη να λέμε ότι σουνίτες και σιίτες θα πάψουν να σκοτώνονται μεταξύ τους γιατί η Συρία κυβερνάται από τον Άσαντ και όχι από έναν Αδερφό Μουσουλμάνο του Ερντογάν.

Άλλη μια άποψη του Ερντογάν είναι ότι, εξαιτίας του Ισλαμικού Κράτους, δεν πρέπει να «προσβάλλεται» το Ισλάμ. Προφανώς το 1,5 δισ. μουσουλμάνοι όλου του κόσμου για ότι κάνουν οι τζιχαντιστές. Όμως με τα λεγόμενά του ο Ερντογάν είναι σαν να λέει ότι όλοι οι σουνίτες μπορούν να γίνουν τρομοκράτες αν προσβληθούν. Τόσο απλά; Και αν ναι γιατί;

Επίσης και ο Τούρκος αρχιμουφτής Μεχμέτ Γκορμέζ συμμετέχει στην «παιδική» αυτή προπαγάνδα κατηγορώντας την ισλμοφοβία και όχι τους τρομοκράτες.

Κατά τον αρχιμουφτή, οι άνδρες του ΙΚ που έχουν την συνήθεια να αποκεφαλίζουν ανθρώπους και να δημοσιεύουν βίντεο με βιασμούς σκλάβων γυναικών και να διαπράττουν ομαδικές σφαγές κάνουν το ίδιο με κάποιους Δυτικούς που «προσβάλουν» το Ισλάμ με σκίτσα. Δηλαδή οι δημοσιογράφοι του Charlie Hebdo με τα σκίτσα τους, που δολοφονήθηκαν από τζιχαντιστές, είναι ίδιοι με τους τζιχαντιστές που σκότωσαν 130 ανθρώπους στο Παρίσι, κατά τον Γκορμέζ.

Οι φανατικοί σουνίτες, όπως ο Ερντογάν και ο Γκορμέζ αδυνατούν να καταλάβουν ότι τα σκίτσα δεν σκοτώνουν ανθρώπους. Ορισμένοι από τους φίλους τους όμως σκοτώνουν. Αμέσως μόλις το τουρκικό προεδρικό αεροσκάφος έφευγε από το Ριάντ, η Σαουδική Αραβία εκτέλεσε τον σιίτη κληρικό Νιμρ με την κατηγορία της τρομοκρατίας, προσθέτοντας νέο καύσιμο στη θρησκευτική φωτιά της Μέσης Ανατολής.

Ο Ερντογάν και ο αρχιμουφτής κάνουν λάθος. Δεν είναι οι ισλαμοφοβικοί που σκοτώνουν ανθρώπους στις μουσουλμανικές και μη μουσουλμανικές χώρες.

Burak Bekdil is an Ankara-based columnist for the Turkish newspaper Hürriyet Daily News and a fellow at the Middle East Forum.

http://www.meforum.org/5787/blaming-terror

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: