Ο Ερντογάν αποφυλάκισε υπό όρους Ιρακινό δημοσιογράφο του Vice News




Ενας δημοσιογράφος του ενημερωτικού ιστότοπου Vice News που αντιμετωπίζει κατηγορίες για τρομοκρατία αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση, αφού παρέμεινε κρατούμενος επί τέσσερις και πλέον μήνες σε τουρκικές φυλακές.

Ο Μοχάμεντ Ρασούλ, που είναι ιρακινής καταγωγής, συνελήφθη στα τέλη Αυγούστου στη νοτιοανατολική Τουρκία μαζί με άλλους δύο ρεπόρτερ του Vice, τους Βρετανούς Τζέικ Χάνραχαν και Φίλιπ Πέντελμπερι.

Οι δύο τελευταίοι αποφυλακίστηκαν στις 3 Σεπτεμβρίου.

Ο Ρασούλ απελευθερώθηκε σήμερα όμως του επιβλήθηκαν αυστηροί περιοριστικοί όροι, όπως απαγόρευση εξόδου από τη χώρα μέχρι την ολοκλήρωση της δίκης του, η ημερομηνία έναρξης της οποίας δεν έχει ακόμη καθοριστεί.

“Το Vice News είναι στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσει ότι ο δημοσιογράφος Μοχάμεντ Ρασούλ αποφυλακίστηκε υπό όρους αφού παρέμεινε επί 131 ημέρες σε τουρκική φυλακή”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο αμερικανικός ιστότοπος. “Ο Ρασούλ χαίρεται που μπορεί να ξαναβρεί την οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους του”, πρόσθεσε.

Οι τρεις δημοσιογράφοι συνελήφθησαν ενώ κάλυπταν τις συγκρούσεις μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας και των μαχητών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK). Δικαστήριο του Ντιγιάρμπακιρ τους άσκησε δίωξη για “συμμετοχή σε τρομοκρατικές ενέργειες”, κατηγορώντας τους ότι διατηρούσαν επαφές με οργανώσεις όπως το Ισλαμικό Κράτος και το PKK.

Η διεύθυνση του Vice News διέψευσε ρητά αυτές τις κατηγορίες.

ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ντιγιάρμπακιρ, Turkey

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: