Ο εκπρόσωπος του ΙΚ τραυματίστηκε από τις αεροπορικές επιδρομές




Ο εκπρόσωπος του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μοχάμεντ αλ Αντνάνι φέρεται να τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια αεροπορικής επίθεσης στην δυτική επαρχία Ανμπάρ του Ιράκ, ανέφερε ανακοίνωση του στρατού. 

«Υπάρχουν επιβεβαιωμένες αναφορές ότι ο αποκαλούμενος τρομοκράτης Αμπού Μοχάμεντ αλ Αντνάνι, εκπρόσωπος της τρομοκρατικής οργάνωσης Ντάες (σ.σ. το αραβικό ακρωνύμιο του ΙΚ) τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια αεροπορικής επίθεσης…στην περιοχή Μπαρουάνα», υπογραμμίζει η ανακοίνωση.

Όπως τονίζεται, ο Αντνάνι έχασε «μεγάλη ποσότητα αίματος» από την επίθεση που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες, πριν μεταφερθεί στην Μοσούλη, άτυπη πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ.

Περισσότεροι από 100 τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκαν μέσα και γύρω από την περιοχή Μπαρουάνα αυτή την εβδομάδα από αεροπορικές επιδρομές της δυτικής συμμαχίας σε μια επιχείρηση που στόχευε να παρέχει στήριξη στον ιρακινό στρατό για να απωθήσει επιθέσεις του ΙΚ κοντά στην πόλη Χαντίθα, σύμφωνα με τη δυτική συμμαχία (στην οποία ηγούνται οι ΗΠΑ).

Ο Αντνάνι, Σύρος υπήκοος από την Ιντλίμ, ήταν μέλος της Αλ Κάιντα πριν από περίπου μια δεκαετία και σύμφωνα με το Ινστιτούτο Brookings υπήρξε κρατούμενος από τις αμερικανικές δυνάμεις στο Ιράκ.

Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατού Στιβ Γουόρεν δεν επιβεβαίωσε την ανακοίνωση του ιρακινού στρατού, σημειώνοντας πως ο Αντνάνι δεν αποτελούσε στόχο των αεροπορικών επιδρομών της δυτικής συμμαχίας.

Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς δεν μπόρεσε επίσης να επιβεβαιώσει την ανακοίνωση του στρατού.

REUTERS, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: