Ο Αλέξης βλέπει Λαγκάρντ, Νταβούτογλου, Γκάμπριελ, Σόιμπλε, Μπάιντεν, Ντράγκι κ.α.




Συναντήσεις κορυφής θα έχει ο Έλληνας πρωθυπουργός στις 20 και 21 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Forum στο Νταβός, μετέδωσε η τηλεόραση της ΕΡΤ.

Στο περιθώριο του Forum, o πρωθυπουργός θα συνομιλήσει με την διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ αλλά και με τον Γερμανό αντικαγκελάριο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Αλέξης Τσίπρας θα συμμετάσχει σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών Βόλφγκαγκ Σόιμπλε, τον Γάλλο πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς αλλά και τον Ολλανδό ομόλογό του Μαρκ Ρούτε.

Συναντήσεις θα έχει επίσης ο Αλέξης Τσίπρας με τον επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιου καθώς και τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Περαιτέρω θα συνομιλήσει με τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη – ο οποίος θα έχει επίσης τριμερή συνάντηση με τον Μουσταφά Ακιτζί και τον γγ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν – ενώ μία συντομότατη συνάντηση της τάξης των 15 λεπτών αναμένεται να έχει ο κ. Τσίπρας και με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: