“Νεκρή” πόλη το Άντεν. Απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις μάχες




Απαγόρευση της κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της νύχτας κηρύχθηκε στο Άντεν, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Υεμένης, έπειτα από τις χθεσινές μάχες που στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 17 ανθρώπους.

Την απαγόρευση της κυκλοφορίας ανακοίνωσαν οι κυβερνητικές δυνάμεις, έπειτα από έκτακτη σύνοδο της αρμόδιας επιτροπής για την ασφάλεια της πόλης που έγινε χθες το βράδυ.

Η ανακοίνωση αυτή γίνεται μετά τις σφοδρές μάχες που σημειώθηκαν χθες Κυριακή σε ένα από τα λιμάνια του Άντεν, το Αλ Μουάλα, στις οποίες σκοτώθηκαν 17 άνθρωποι, 9 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, μεταξύ των οποίων ένας συνταγματάρχης και 8 επιτιθέμενοι, σύμφωνα με πηγές της ασφάλειας.

Εκπρόσωπος των αρχών της επαρχίας, τον οποίο επικαλείται το sabanews.net, δήλωσε ότι “ένοπλοι άνδρες” περικύκλωσαν το λιμάνι με σκοπό να διώξουν από εκεί τις δυνάμεις ασφαλείας.

Ωστόσο πηγές της ασφάλειας δήλωσαν ότι οι συγκρούσεις ξέσπασαν όταν οι δυνάμεις που είναι πιστές στον πρόεδρο Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι προσπάθησαν να αναπτυχθούν στο λιμάνι για να εξασφαλίσουν τον πλήρη έλεγχό του και αντιμετώπισαν αντίσταση από τους ένοπλους άνδρες που βρίσκονταν ήδη εκεί.

Σύμφωνα επίσης με αυτές τις πηγές, οι μάχες διήρκεσαν πολλές ώρες και οι δυνάμεις που είναι πιστές στον Χάντι κατάφεραν τέλος να θέσουν υπό τον έλεγχό τους το λιμάνι.

Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο, Αθηναϊκό Πρακτορείο, Άντεν, Υεμένη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: