Μία “ωραία ατμόσφαιρα” στις συναντήσεις του Μητσοτάκη με τον Καραμανλή και τον Σαμαρά




Σε καλό κλίμα ήταν η συνάντηση που είχε στις 12:30 το μεσημέρι ο νέος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

Το ραντεβού παρουσίαζε ιδιαίτερο ενδιαφέρον δεδομένης της στήριξης που παρείχει ο κ. Καραμανλής στον πρώτο γύρο στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Εθνους και άλλων μέσων ενημέρωσης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους, ο πρόεδρος της ΝΔ παρουσίασε στον πρώην πρωθυπουργό το πρόγραμμα των 111 ημερών για την οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος της αξιωματικης αντιπολίτευσης.

Eρωτηθείς μετά τη συνάντηση από τους δημοσιογράφους “πώς πήγε” το ραντεβού ο κ. Μητσοτάκης είπε “θαυμάσια”, τόνισε ότι “το κλίμα ήταν πολύ καλό όπως ήταν πάντα άλλωστε”, ενώ για το εάν συζητήθηκε το θέμα της στήριξης απάντησε “τα εν οίκω μη εν δήμω”.

Αμέσως μετά ο νέος πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε με τον Αντώνη Σαμαρά, στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού στη Βουλή.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό και φιλικό κλίμα. Τον κ. Μητσοτάκη ανέμενε στο γραφείο του κ. Σαμαρά και ο κ. Γιάννης Τραγάκης, ο οποίος παρέδωσε στον νέο πρόεδρο του κόμματος το επίσημο πρωτόκολλο της ΚΕΦΕ με τα τελικά αποτελέσματα.

Νωρίτερα το πρωί ο κ. Μητσοτάκης είχε σύσκεψη για το ασφαλιστικό με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Βρούτση, τον συντονιστή ΟΔΕ Κοινωνικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον υπεύθυνο του Τομέα Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη Οικονόμου.

Στις 16:00 o αρχηγός της ΝΔ θα συναντηθεί στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος, με τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος της Κύπρου, Νίκο Παπαδόπουλο.

Χθες, κατά την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων του είχε συναντήσεις με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και συνεργασία με τον γραμματέα του κόμματος, Ανδρέα Παπαμιμίκο από τον οποίο ενημερώθηκε και για την οικονομική κατάσταση του κόμματος.

Στις επόμενες άμεσες κινήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η συνεδρίαση πιθανότατα την Πέμπτη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο ορισμός νέων κοινοβουλευτικών εκπροσώπων και νέου γραμματέα της ΚΟ καθώς επίσης και εκπροσώπου Τύπου.

Παράλληλα, αναμένεται να οριστεί και η ημερομηνία κατά την οποία θα γίνει το τακτικό συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, πιθανότατα νωρίτερα του προβλεπόμενου ενώ τότε θα εκλεγεί και νέος γραμματέας του κόμματος μιας και ο κ. Παπαμιμίκος συμφωνήθηκε να παραμείνει στη θέση του έως τη διεξαγωγή του.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: