Μεγάλη νίκη των συριακών δυνάμεων – Έφτασαν 12 χλμ. από τα τουρκικά σύνορα




Υποστηριζόμενες στενά από τα ρωσικά αεροσκάφη οι συριακές και οι συμμαχικές τους δυνάμεις προωθήθηκαν σημαντικά στην περιοχή της Λαττάκειας, ανατρέποντας τις αντιστάσεις των αντικαθεστωτικών.

Οι αντάρτες που ελέγχουν την περιοχή κατά μήκος των τουρκικών συνόρων κατέρρευσαν μετά την ήττα τους στην πόλη Σάλμα. Η απελευθέρωση της Σάλμα αποτελεί τη μεγαλύτερη νίκη των συριακών δυνάμεων από τη ρωσική εμπλοκή στην Συρία, στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις κατέλαβαν και τρία χωριά κοντά στην Σάλμα και συνέχισαν την προέλασή τους στην περιοχή, πάντα υπό την άμεση ρωσική υποστήριξη από αέρος.

Η Σάλμα βρισκόταν υπό τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών τα τελευταία τρία χρόνια. Η πόλη απέχει 12 χλμ. από τα τουρκικά σύνορα και ελέγχει την πρόσβαση στις μεσογειακές ακτές. Στην περιοχή, εναντίον των συριακών δυνάμεων μάχονται κυρίως υποστηριζόμενοι από την Τουρκία Τουρκομάνοι.

Η πόλη έπεσε μετά από μάχη 93 ημερών με τους Ρώσους να εξαπολύουν 92 επιδρομές τις τελευταίες ώρες πριν την απελευθέρωσή της. Η απελευθέρωση της Σάλμα βελτιώνει περισσότερο τη θέση του Άσαντ εν αναμονή των προγραμματισμένων για τις 25 Ιανουαρίου ειρηνευτικών συνομιλιών στη Γενεύη.

Η νίκη στην Σάλμα είναι η τελευταία από μια σειρά νικών των συριακών δυνάμεων. Αποτελεί παράλληλα όμως και ένα ισχυρό ρωσικό μήνυμα στην Τουρκία. Η νίκη στην Σάλμα θεωρείται μεγάλη επιτυχία για τον Συριακό στρατό, αλλά και τη Ρωσία και μεγάλη αποτυχία για τους αντικαθεστωτικούς, αναφέρουν αναλυτές.

http://www.cbc.ca/news/world/russia-syria-airstrikes-salma-1.3401937

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: