Κύρτσος: “Δεν είδα καμία οργανωμένη παρέμβαση Καραμανλή”




“Αν ο Καραμανλής ήθελε να παρέμβει, θα είχε ρίξει όλο το ειδικό του βάρος. Δεν είδα καμία οργανωμένη παρέμβαση Καραμανλή, διότι ο ίδιος ο Καραμανλής δεν παρενέβη, δε φτάνουν οι κύκλοι σε όλα τα ζητήματα”.

Αυτό δήλωσε στον ρ/φ σταθμό Πρακτορείο 104,9 FM ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη θέση του πρώην πρωθυπουργού στην εκλογή προέδρου της ΝΔ.

Oκ.Κυρτσος είπε ότι “υπήρξε ένας πολλαπλασιασμός ερμηνευτών του Καραμανλή” και έκανε λόγο για “παρακμιακά φαινόμενα και νεοκαραμανλικούς, που ποτέ στη ζωή δεν ήταν καραμανλικοί”, ενώ αναφέρθηκε σε ορισμένους, οι οποίοι “προσπάθησαν να αντλήσουν πολιτικό κεφάλαιο, ερμηνεύοντας τη σιωπή του Καραμανλή”.

Σε ό,τι αφορά στη διαχείριση του εσωκομματικού τοπίου της ΝΔ από τον κ.Μητσοτάκη ο ευρωβουλευτής είπε ότι “ο Μητσοτάκης είναι άνθρωπος με ανοιχτό μυαλό και ανοιχτούς ορίζοντες, δε θα βάλει ποινολόγιο στους αντιπάλους του”, ενώ χαρακτήρισε την εκλογή “τονωτική ένεση, διότι αλλάζει την ψυχολογία μετά από τις εκλογικές ήττες”.

“Αφού τη βρούμε την εσωτερική ισορροπία μας- με τη σφραγίδα Μητσοτάκη, γιατί αυτός είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού- η ΝΔ πρέπει να απογειωθεί πολιτικά”, είπε, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι δε θα προβλέπει διάσπαση.

Σχετικά με το ασφαλιστικό ο κ.Κύρτσος επισήμανε ότι η κυβέρνηση έχει αποδείξει, πως αν θέλει να συνεννοηθεί, μπορεί να κάνει την προσπάθεια. “Αν ενδιαφέρεται ο ΣΥΡΙΖΑ για κάποιου είδους συνεννόηση, θα πρέπει να το επιχειρήσει, εδώ τα βρήκε με τους εργοδότες”, είπε και προσέθεσε ότι αυτό δε μπορεί να γίνει όταν από τη μία υπάρχει “το μείγμα ενός υβρεολόγιου κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης. ότι κατέστρεψε την χώρα και από την άλλη πρόσκληση να προσυπογράψει τις προτάσεις Κατρούγκαλου”.

“Πώς να συναινέσει η αντιπολίτευση με μια κυβέρνηση που δεν είναι συναινετική”, αναρωτήθηκε, ενώ σχολιάζοντας την απόφαση της “ELDORADO GOLD” να παγώσει τις επενδύσεις, είπε ότι “απαντήσεις πρέπει να δώσει η κυβέρνηση, εμείς είμαστε υπέρ του να μείνουν και να βρεθεί μια λογική λύση, για να προστατευθεί το περιβάλλον στο μέτρο του δυνατού”.

“Η κυβέρνηση εκπληρώνει υποχρεώσεις, που η χώρα δε μπορεί να αποφύγει, ο ελληνικός λαός πληρώνει τον λογαριασμό της επιλογής του”, είπε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ.

Αθηναϊκό Πρακτορείο, Θεσσαλονίκη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: