Κυριάκος: Το δίλημμα είναι ανάμεσα στο χθες του λαϊκισμού και στο αύριο της αλήθειας




Με συνολική επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε την ομιλία του στην Βουλή ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης λέγοντας ότι ” έχετε μετατρέψει την ελπίδα σε απόγνωση. Είστε η πιο επιβλαβής κυβέρνηση στην μεταπολιτευτική ιστορία της Ελλάδας, οδηγήσατε την χώρα στα πρόθυρα της εξόδου από την ευρωζώνη, κλείσατε τις τράπεζες, υπογράψατε τρίτο μνημόνιο”.

Συνεχίζοντας την επίθεση θύμισε την 13η σύνταξη, την κατάργηση με έναν νόμο του μνημονίου. “Εσείς μπορεί να θέλετε να τα ξεχάσετε, οι πολίτες όμως βιώνουν την σκληρή πραγματικότητα. Ούτε ένα συγγνώμη στους πολίτες, αντίθετα επιλέξατε την Κυριακή μία διχαστική επίθεση. Δηλητηριάζετε την κοινωνία με ταξικό μίσος. Το δίλημμα σήμερα είναι ανάμεσα στο χθες του λαϊκισμού και στο αύριο της αλήθειας και των μεταρρυθμίσεων.

«Τα πρόσθετα μέτρα 1,8 δισ. ευρώ δημιουργήθηκαν από την διαχειριστική ανικανότητα της κυβέρνησης»

Για να υπάρξει λύση στο ασφαλιστικό σύστημα χρειάζεται μία νέα κοινωνική συμφωνία ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης. “Εγώ έχω αναγνωρίσει σαν νέος αρχηγός τα λάθη του παρελθόντος και έχω δεσμευτεί να μην τα επαναλάβω” είπε και πρόσθεσε προς τον κ. Τσίπρα ότι “εσείς δεν αναλαμβάνετε τις ευθύνες σας και μην μας λέτε ότι δεν έχετε καθόλου ευθύνες”.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η ΝΔ έκανε προσπάθειες να αντιμετωπίσει το ασφαλιστικό και έγιναν βήματα προόδου με εξορθολογισμό του συστήματος. Στο τρίτο μνημόνιο αναφέρεται ρητά ότι οι μεταρρυθμίσεις του 2010 και 2012 αν εφαρμοστούν θα βελτιώσουν την βιωσιμότητα του συστήματος.

Το 2014 δεν υπήρχε καμία ανάγκη μείωσης των συντάξεων, ούτε καμία πίεση από την Τρόικα για μειώσεις, είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε ολοκληρώσει την πρώτη αξιόπιστη αναλογιστική μελέτη.

Συνεχίζοντας την επίθεση στον πρωθυπουργό είπε ότι «τα πρόσθετα μέτρα 1,8 δισ. ευρώ δημιουργήθηκαν από την δική σας διαχειριστική ανικανότητα. Είστε μέρος του προβλήματος, δεν είστε μέρος της λύσης, δεν μας πήγατε μπροστά, μας γυρίσατε δύο χρόνια πίσω και η κοινωνία σάς γυρίζει την πλάτη. Αναρωτηθήκατε γιατί δεν θέλουν οι αγρότες να μιλήσουν μαζί σας; Μήπως θέλουν να πάτε εσείς στα μπλόκα, όπως πηγαίνατε και τότε και τους τάζατε;».

http://mignatiou.com/2016/01/sto-idio-ergo-theates-parastasi-archigon-gia-to-asfalistiko-den-ine-viosimo-lei-o-alexis/

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: