Κατρούγκαλος: Οι δημοσιονομικοί στόχοι της Ελλάδας μπορούν να επιτευχθούν με την ανάπτυξη




Οι δημοσιονομικοί στόχοι της Ελλάδας μπορούν να επιτευχθούν καλύτερα με την ανάπτυξη της οικονομίας και όχι με τη συρρίκνωσή της, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Wall Street Journal, τονίζοντας ότι για την κυβέρνηση αποτελεί «κόκκινη γραμμή» να μη μειωθούν οι συντάξεις.

«Ο καλύτερος τρόπος για να καλυφθεί αυτό το κενό (στον προϋπολογισμό της Ελλάδας) δεν είναι με τη συρρίκνωση, αλλά με τη μεγέθυνση της οικονομίας», δήλωσε ο υπουργός, προσθέτοντας: «Δεν πρέπει να επιβαρύνουμε την οικονομία περαιτέρω με μέτρα που προκαλούν ύφεση».

«Για εμάς αποτελεί κόκκινη γραμμή να μη μειωθούν οι συντάξεις για 12η συνεχόμενη φορά», δήλωσε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι οι συντάξεις έχουν ήδη μειωθεί κατά περίπου 40% κατά μέσο όρο από την έναρξη των μνημονίων το 2010.

Ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε, όπως αναφέρει η εφημερίδα, ότι η μόνιμη επωδός του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για μειώσεις των συντάξεων δεν είναι εναρμονισμένη με την πίστη της Ευρώπης σε ένα ισχυρό δίχτυ κοινωνικής ασφάλειας.

«Η ζωή μας θα ήταν πολύ ευκολότερη, εάν θα μπορούσαμε να συζητάμε μόνο με τους Ευρωπαίους, αυτό είναι σαφές», είπε ο υπουργός, αλλά αναγνώρισε, σύμφωνα με την εφημερίδα, ότι ορισμένοι Ευρωπαίοι πιστωτές, με επικεφαλής την Γερμανία, θεωρούν καθοριστικής σημασίας το ΔΝΤ για την επιβολή δημοσιονομικής πειθαρχίας στην Ελλάδα σε αντάλλαγμα για τα δάνεια που δίνουν σε αυτήν.

Αθηναϊκό Πρακτορείο,Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: