Ειδική ομάδα του Λευκού Οίκου για την καταπολέμηση της προπαγάνδας του ΙΚ




Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε τη σύσταση μιας νέας ειδικής επιχειρησιακής ομάδας που θα εργαστεί για την καταπολέμηση της προπαγάνδας που προωθούν μέσω διαδικτύου και μέσων κοινωνικής δικτύωσης το Ισλαμικό Κράτος και άλλες βίαιες εξτρεμιστικές οργανώσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και στο εξωτερικό.

Η νέα ομάδα θα υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών και στο υπουργείο Δικαιοσύνης και θα συνεργάζεται και με άλλες ομοσπονδιακές και τοπικές υπηρεσίες.

Στόχος της θα είναι “να ενοποιηθούν και να εναρμονιστούν” οι προσπάθειες καταπολέμησης του βίαιου εξτρεμισμού στις ΗΠΑ, δήλωσε ο Νεντ Πράις, εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας του Λευκού Οίκου.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα εντείνει τις προσπάθειες του για συνεργασία με διεθνείς συμμάχους – που βρίσκονται εντός και εκτός ξένων κυβερνήσεων – για την προώθηση μηνυμάτων ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και άλλων βίαιων οργανώσεων, ανέφερε ο Πράις με ανακοίνωση του.

Σύμφωνα με έκθεση του Ινστιτούτου Brookings του 2015, το Ισλαμικό Κράτος διατηρούσε τουλάχιστον 46.000 λογαριασμούς στο Twitter κατά τη διάρκεια μιας τρίμηνης περιόδου το 2014.

REUTERS, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: