Η “νύχτα του τρόμου” στην Κολωνία οργανώθηκε μέσω Facebook και twitter




Εμπιστευτικές εκθέσεις της γερμανικής αστυνομίας καταδεικνύουν ότι οι σεξουαλικές επιθέσεις κατά γυναικών που σημειώθηκαν σε πολλές γερμανικές πόλεις ήταν οργανωμένες από αλλοδαπούς μέσω κοινωνικών δικτύων.

Οπως αποκαλύπτει σήμερα μερίδα του γερμανικού Τύπου, Αραβες από τη Βόρεια Αφρική, παράνομοι μετανάστες και αιτητές ασύλου, κάλεσαν συμπατριώτες τους από κάθε γωνιά της Ευρώπης, μέσω facebook και twitter, να μεταβούν στην Κολωνία και τις γύρω πόλεις, προκειμένου να προβούν στις αποτρόπαιες πράξεις κατά την `νύχτα του τρόμου` όπως την αποκαλούν πλέον στη Γερμανία.

Εξάλλου, ο Υπουργός Δικαιοσύνης της Γερμανίας μίλησε για “προσχεδιασμένες” επιθέσεις.

Ο αριθμός των μηνύσεων που έχουν υποβληθεί για τις επιθέσεις της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία έφθασε χθες τις 379, ενώ οι ύποπτοι είναι κυρίως “αιτούντες άσυλο” ή “παράνομοι μετανάστες”, ανακοίνωσε χθες η γερμανική αστυνομία.

Περίπου το 40% των μηνύσεων αφορούν σεξουαλική παρενόχληση, διευκρίνισε η αστυνομία.

Πολλά παρόμοια συμβάντα, κυρίως κρούσματα σεξουαλικής παρενόχλησης, αναφέρθηκαν επίσης μεταξύ άλλων στη Φραγκφούρτη, στο Ντίσελντορφ και στο Βερολίνο, ενώ κρούσματα υπήρξαν και σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, όπως Βιέννη, Ζυρίχη, Σάλτσμπουργκ κτλ.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Στον απόηχο των σεξουαλικών επιθέσεων εναντίον γυναικών το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία, ο γερμανός υπουργός Δικαιοσύνης Χάικο Μάας απευθύνει σαφή προειδοποίηση για τον κίνδυνο «βεβιασμένων γενικεύσεων» και στιγματισμού των μεταναστών και προσφύγων. Αυτά γράφει στην ιστοσελίδα της η DW σε κείμενο του Κώστα Συμεωνίδη (DPA).

“Το να εξάγει κανείς συμπεράσματα για το βαθμό νομιμοφροσύνης ενός ανθρώπου με κριτήριο την καταγωγή του είναι περιπετειώδες”, λέει χαρακτηριστικά ο γερμανός υπουργός προς τη σημερινή Bild της Κυριακής. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα στατιστικά στοιχεία καταδεικνύουν ότι τα ποσοστά εγκληματικότητας προσφύγων από τη μια και Γερμανών από την άλλη είναι το ίδιο υψηλά.

Επίσης, ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός επισημαίνει ότι είναι λάθος να συνδέονται τα έκτροπα της Κολωνίας με τα νέα προσφυγικά κύματα προς τη Γερμανία. «Φυσικά, ανάμεσα στους ένα και πλέον εκατομμύριο πρόσφυγες βρίσκονται και ορισμένοι που διαπράττουν αξιόποινες πράξεις. Εντούτοις δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι ο αριθμός των αδικημάτων καταγράφει αξιοσημείωτη αύξηση μετά τις προσφυγικές ροές».

Οργανωμένες οι επιθέσεις

Ο ίδιος εκτιμά πάντως ότι οι επιθέσεις εναντίον των γυναικών το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία ήταν οργανωμένες. «Όταν συναντώνται ορδές ανθρώπων για να διαπράξουν αδικήματα, τότε φαίνεται σαν αυτό να έχει κάπως σχεδιαστεί. Κανείς δεν μπορεί να μου πει ότι δεν ήταν συνεννοημένο ή προμελετημένο».

Παράλληλα ο υπουργός δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συνδέονται μεταξύ τους οι επιθέσεις εναντίον γυναικών που καταγράφηκαν σε πολλές διαφορετικές γερμανικές πόλεις. «Όλες οι διασυνδέσεις θα πρέπει να εξεταστούν πολύ προσεκτικά. Υπάρχει βάσιμη υποψία ότι επελέγη μια συγκεκριμένη ημερομηνία με την προσδοκία να υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός ανθρώπων».

Ήδη τις προηγούμενες ημέρες ο υπουργός Δικαιοσύνης είχε αφήσει να εννοηθεί ότι οι επιθέσεις φαίνεται να ήταν οργανωμένες.

http://mignatiou.com/2016/01/vomva-apo-verolino-i-epithesis-enantion-ginekon-stin-kolonia-itan-proschediasmenes/

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: