«Η ΝΔ θα βαδίσει θετικά όποιος κι αν κερδίσει», δήλωσε ο Μεϊμαράκης




«Είμαι αισιόδοξος ότι η ΝΔ θα βαδίσει θετικά από αύριο με όποιον πρόεδρο και αν εκλεγεί. Δεν μας χωρίζει τίποτα. Πολλά μας ενώνουν», ανέφερε σε άλλες δημόσιες δηλώσεις του ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατά την επίσκεψή του στο εκλογικό κέντρο στο ΕΒΕΑ.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις είπε πως στην περίπτωση που εκείνος είναι απόψε ο νικητής, θα αλλάξουν οι οργανωτικές δομές του κόμματος.

«Ανανέωση με αξιοκρατία και δημοκρατικές διαδικασίες γιατί αλλιώς θα είναι ευνοιοκρατία και παρεΐστικο», συνέχισε ενώ σημείωσε πως η χρονική διάρκεια της προεκλογικής περιόδου θα έπρεπε να είναι μικρότερη.

«Σε μια περίοδο με πολλά, κρίσιμα, προβλήματα για τους πολίτες ήταν πολυτέλεια εμείς να ασχολούμαστε με τα εσωκομματικά», είπε συγκεκριμένα, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η ΝΔ θεσμικά άσκησε τον ρόλο της με ομοφωνίες σε όλα τα βασικά ζητήματα.

Προσέθεσε επιπλέον πως ήταν φυσικό που υπήρξαν και εντάσεις, αλλά θεωρεί πως ήταν μια πολιτισμένη προεκλογική περίοδος, με εξαίρεση τις ημέρες μετά την 22α Νοεμβρίου όταν, όπως είπε, ένα τεχνικό ζήτημα πολιτικοποιήθηκε.

«Συνεχίσαμε με πολιτικές απόψεις και εκτιμήσεις και σήμερα οι πολίτες θα επιλέξουν ποιος θα είναι αυτός που θα οδηγήσει τη ΝΔ στη νίκη», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με πηγές από το επιτελείο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, μέχρι τις 12.30 είχαν λάβει μέρος στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ περίπου 80.000 ψηφοφόροι. Αντίστοιχα, την ίδια ώρα στον α’ γύρο, είχαν ψηφίσει περίπου 105.000 ψηφοφόροι, δηλαδή παρατηρείται αποχή της τάξεως του 20-23% η οποία, όπως σημειώνουν, θεωρείται απόλυτα δικαιολογημένη.

Ν.Αρμένης, ΑΘΗΝΑ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μήνυμα ενότητας από τον Απόστολο Τζιτζικώστα για την επόμενη μέρα στη Ν.Δ.

Μήνυμα ενότητας για την επόμενη μέρα στη Νέα Δημοκρατία έστειλε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, που είχε έρθει τρίτος στον πρώτο γύρο, σε δηλώσεις του αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

«Από αύριο το πρωί θα δουλέψουμε, όλοι μαζί ενωμένοι, σκληρά, προκειμένου να ξανακάνουμε τη ΝΔ μια μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη που θα συνομιλεί με την κοινωνία. Όλοι μαζί θα διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις για να γίνει σύντομα μια ρεαλιστική και αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, για να μπορέσουμε να απαλλάξουμε τη χώρα από την επικίνδυνη αυτή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και να δώσουμε ξανά την ελπίδα στην Ελλάδα και τους Έλληνες», δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Ο κ. Τζιτζικώστας προσήλθε λίγα λεπτά μετά τη 1 το μεσημέρι στο εκλογικό κέντρο, που στεγάζεται στο συνεδριακό κέντρο “Ι. Βελλίδης” της ΔΕΘ. Στην είσοδο τον περίμεναν υποστηρικτές του που τον υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα.

http://mignatiou.com/2016/01/simera-i-apofasi-eklegete-o-neos-proedros-sti-n-d/

http://mignatiou.com/2016/01/ke-den-tou-fenotan-tou-meimaraki-oti-ine-plakatzis-parea-me-ton-tsolia/

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: