Η Μόσχα απαντά στις απειλές Ερντογάν: “Αβάσιμη προπαγάνδα” τα περί παραβιάσεων




Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας χαρακτήρισε «αβάσιμη προπαγάνδα» τις καταγγελίες της Άγκυρας περί παραβίασης του τουρκικού εναέριου χώρου χθες από αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας της Ρωσίας.

«Οι ανακοινώσεις της Τουρκίας σχετικά με την υποτιθέμενη παραβίαση του εναερίου χώρου της από ένα ρωσικό SU-34 αποτελούν αβάσιμη προπαγάνδα» δήλωσε σε ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Άμυνας, Ιγκόρ Κονατσένκοφ.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επισήμανε επιπλέον ότι ούτε τα ρωσικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας στη Συρία ούτε οι σταθμοί ραντάρ της Συρίας κατέγραψαν οποιαδήποτε παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία.

ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Sputnik
Μόσχα, Russian Federation

Χτύπημα Ρωσίας σε καταυλισμό στη Συρία κοντά στα σύνορα με Τουρκία

Καταυλισμό στον οποίο η πλειοψηφία είναι Τουρκμένοι χτύπησε η Ρωσία κοντά στα σύνορα με την Τουρκία το πρωί του Σαββάτου όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ενώ προχθες το βράδυ έριξε βαλλιστικό πύραυλο στην επαρχία Αζέζ στο Χαλέπι, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Ανατολού έπειτα από την αεροπορική επίθεση κατά των φορτηγών που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια με αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι δέκα να τραυματιστούν, έριξε και βαλλιστικό πύραυλο στην ίδια περιοχή.

Ο πύραυλος έπεσε σε μια άδεια περιοχή η οποία είναι υπό τον έλεγχο του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, αναφέρει η ανταποκρίτρια του ΚΥΠΕ στην Κωνσταντινούπολη.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ: Ο Ερντογάν απειλεί τη Μόσχα: Ρωσικό αεροπλάνο στον εναέριο χώρο της Τουρκίας: http://mignatiou.com/2016/01/o-erntogan-apili-ti-moscha-rosiko-aeroplano-ston-enaerio-choro-tis-tourkias/

http://mignatiou.com/2016/01/o-dolofonos-tou-rosou-pilotou-richni-to-ganti-ston-poutin-den-fovame/

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: