Η εταιρεία «Ελληνικά Πετρέλαια» ξαναρχίζει την αγορά ιρανικού αργού




Η εταιρεία «Ελληνικά Πετρέλαια» κατέληξε σε συμφωνία με την Εθνική Ιρανική Εταιρεία Πετρελαίου (NIOC), που θα της επιτρέψει να ξαναρχίσει την αγορά αργού πετρελαίου από τον Ιράν, μετά την άρση των κυρώσεων που είχαν επιβληθεί στη χώρα για το πυρηνικό της πρόγραμμα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, τα «Ελληνικά Πετρέλαια και η Εθνική Ιρανική Εταιρεία Πετρελαίου (NIOC) έχουν φθάσει σε μια μακροπρόθεσμη συμφωνία, μετά από σειρά συζητήσεων στην Αθήνα και την Τεχεράνη».

Η συμφωνία περιλαμβάνει συνεργασία για την προμήθεια αργού πετρελαίου, με άμεση έναρξη των παραδόσεων και διακανονισμό των χρηματοοικονομικών υποχρεώσεων, οι οποίες προέκυψαν από τις διεθνείς κυρώσεις που επιβλήθηκαν στο Ιράν το 2011.

Η διοίκηση των «Ελληνικών Πετρελαίων» εκφράζει την ικανοποίησή της για τη συμφωνία, η οποία είναι ευεργετική και για τα δύο μέρη.

Τα «Ελληνικά Πετρέλαια» ήταν ένας σημαντικός αγοραστής ιρανικού αργού, το οποίο αντιπροσώπευε περίπου το 20% των συνολικών ετήσιων εισαγωγών αργού πετρελαίου της εταιρείας πριν από την επιβολή κυρώσεων.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters ο Ιρανός Υφυπουργός Πετρελαίου Amir Hossein Zamaninia και αξιωματούχοι από την Εθνική Ιρανική Εταιρεία Πετρελαίου (NIOC) βρέθηκαν στην Αθήνα την Παρασκευή για να συναντηθούν με στελέχη της εταιρείας «Ελληνικά Πετρέλαια».

ΚΥΠΕ – Reuters – ΑΘΗΝΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: