Η Adidas θέλει Μέσι και Γκουαρντιόλα μαζί στη Γιουνάιτεντ




Το μεγαλύτερο «κόλπο» του αιώνα θέλει να κάνει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το επόμενο καλοκαίρι με την υποστήριξη της Adidas. Σύμφωνα με δημοσίευμα της “Daily Mail” , οι «Κόκκινοι Διάβολοι» στοχεύουν στο να κλέψουν από την Μάντσεστερ Σίτι την – για πολλούς δεδομένη – υπογραφή του Πέπ Γκουαρντιόλα, δίνοντας παράλληλα χρηματική στήριξη στον σύλλογο για να κυνηγήσει τον μεγαλύτερο «στόχο» στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, τον ποδοσφαιριστή της Μπαρτσελόνα και εκτός απροόπτου (από σήμερα το βράδυ) πεντάκις κάτοχο της “Χρυσής Μπάλας”, Λιονέλ Μέσι.

Ο Καταλανός τεχνικός μετά και από το πέρασμά του στην Μπάγερν, που τελειώνει το προσεχές καλοκαίρι, έχει αναπτύξει εξαιρετικές σχέσεις με τους υπεύθυνους της Γερμανικής εταιρίας αθλητικών ειδών. Η Αdidas, η οποία έχει και μετοχές στον Βαυαρικό σύλλογο, το περασμένο καλοκαίρι υπέγραψε συμφωνία-μαμούθ με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, συνολικής αξίας 750 εκατομμυρίων λιρών για 10 χρόνια, στην πιο ακριβή συμφωνία για ένδυση στην ιστορία. Το τεράστιο αυτό ποσό δίνει στην αθλητική εταιρία και… έναν λόγο παραπάνω για τα όσα συμβαίνουν στην βρετανική ομάδα. Την περασμένη εβδομάδα σε δηλώσεις του, ο διευθύνων σύμβουλος της Αdidas, Χέρμπερτ Χάινερ, δήλωσε ανοικτά την δυσαρέσκεια αυτού και της εταιρίας για τον αναποτελεσματικό και «μη εμπορικό» τρόπο παιχνιδιού της Γιουνάιντετ του Λουίς Φαν Χάαλ. Η ανοικτή αυτή αμφισβήτηση προς το πρόσωπο του Ολλανδού προπονητή δίνει και άλλη τροφή στις φήμες περί εμπλοκής των «Κόκκινων Διαβόλων» στην μάχη για την υπογραφή του Πεπ Γκουαρντιόλα, που ξεκίνησαν λίγες μέρες μετά από την ανακοίνωσή του ότι δεν θα ανανεώσει την συνεργασία του με την Μπάγερν.

Διαφορά ρεπορτάζ όμως το πάνε ένα βήμα παραπέρα, γράφοντας πως θέληση της αθλητικής εταιρίας είναι όχι μόνο να πείσει τον Καταλανό προπονητή να πάει στην «κόκκινη» πλευρά του Μάντσεστερ, αλλά και να βοηθήσει – έμπρακτα – την Γιουνάιντετ να κυνηγήσει τον Λίο Μέσι! Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η Γερμανική εταιρία θα μπορούσε να συνδράμει με ένα ποσό της τάξεως των 120 εκατομμυρίων ευρώ στις προσπάθειες των «μπέμπηδων» να κάνουν δικό τους τον Αργεντίνο σούπερ σταρ και να τον αναγκάσουν για πρώτη φορά στην καριέρα του να αλλάξει ομάδα και χώρα. Η Adidas, με μία τέτοια κίνηση θα μπορούσε όχι μόνο να αυξήσει το κέρδος της από την περσινή συμφωνία της με την ομάδα του Μάντσεστερ, αλλά και να έχει τον Μέσι να αγωνίζεται σε ομάδα που ντύνεται από την ίδια την εταιρία. Το κόστος της… συνύπαξης του Μέσι με την Nike στην Μπαρτσελόνα είναι σημαντικό για την Adidas, αφού σύμφωνα με έρευνα πάνω από το 70% των φίλων του Αργεντίνου πιστεύει ότι αυτός έχει υπογράψει στην Nike και όχι στην Adidas, στην οποία και βρίσκεται. Επομένως, η μετακίνηση του, κατά πολλούς, κορυφαίου ποδοσφαιριστή όλων των εποχών θα είχε όχι μόνο τεράστιο αγωνιστικό αλλά και εμπορικό αντίκτυπο στον κόσμο του ποδοσφαίρου.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: