Γαλλία: Πέθανε ασθενής μετά την συμμετοχή του σε κλινική δοκιμή φαρμάκου




Πέθανε ο ασθενής που είχε κηρυχθεί εγκεφαλικά νεκρός μετά τη συμμετοχή του σε μια κλινική δοκιμή φαρμάκου στη δυτική Γαλλία, ανακοίνωσε σήμερα το νοσοκομείο της Ρεν στο οποίο νοσηλευόταν εδώ και μία εβδομάδα.

“Ο ασθενής που ήταν εγκεφαλικά νεκρός πέθανε το μεσημέρι”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το νοσοκομείο.
“Σταθερή παραμένει” η κατάσταση της υγείας των άλλων πέντε εθελοντών που εισήχθησαν στο νοσοκομείο μετά το ατύχημα αυτό που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια κλινικής δοκιμής φαρμάκου, προσθέτει το νοσοκομείο στην ανακοίνωσή του.

Οι έξι αυτοί “υγιείς εθελοντές” μετείχαν σε μια κλινική δοκιμή που είχε στόχο τον έλεγχο ενός φαρμάκου. Αυτήν την πραγματοποιούσε το γαλλικό εργαστήριο φαρμακευτικής Biotrial για λογαριασμό του πορτογαλικού ομίλου Bial.

Οι έξι αυτοί άνδρες, ηλικίας 28 ως 49 ετών, ανήκαν σε ομάδα 90 εθελοντών. Μεταξύ των 5 που εξακολουθούν να νοσηλεύονται οι 4 υποφέρουν από νευρολογικές διαταραχές, ενώ ο 5ος, ο οποίος εισήχθη στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους, δεν παρουσιάζει κάποια συμπτώματα.

Οι έξι αυτοί ήταν οι μόνοι που πήραν την ίδια δόση του σκευάσματος αυτού. Οι υπόλοιποι είχαν λάβει μικρότερες δόσεις.

Οι 84 άλλοι είναι “σώοι και αβλαβείς”, υπογράμμισε ο γενικός διευθυντής της Biotrial, Φρανσουά Ποσέλ.
Τρεις έρευνες διεξάγουν οι γαλλικές αρχές για να κατανοηθούν τα αίτια του δραματικού και άνευ προηγουμένου αυτού ατυχήματος στη Γαλλία.

Γαλλικό Πρακτορείο, Αθηναϊκό Πρακτορείο, Ρεν, Γαλλία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: