Επίθεση Πλακιωτάκη σε κυβέρνηση, Γεροβασίλη για Ασφαλιστικό




Επίθεση κατά της κυβερνητικής εκπρόσωπου Όλγας Γεροβασίλη σχετικά με τα όσα υποστήριξες περί μη μείωσης των κυρίων και επικουρικών συντάξεων, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πλακιωτάκης.

«Τα όσα υποστήριξε η κ. Γεροβασίλη σχετικά με τα περί μη μείωσης των κύριων και επικουρικών συντάξεων και της προοπτικής των συνταξιούχων, μόνο θυμηδία προκαλούν» ανέφερε ο κ. Πλακιωτάκης κατηγορώντας την κα Γεροβασίλη πως «πιστή στη γραμμή του κ. Τσίπρα, εμπαίζει τον ελληνικό λαό, λέγοντάς του λόγια χωρίς αντίκρισμα και για εσωτερική κατανάλωση.» Ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε την κυβερνητική εκπρόσωπο να απαντήσει στον ελληνικό λαό γιατί ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη της κυβέρνησής του:

1. Δεν έσκισαν το μνημόνιο ακόμη, όπως είχαν υποσχεθεί;

2. Γιατί δεν έδιωξαν ακόμη τους κακούς Τροϊκανούς και συναντώνται τακτικά μαζί τους στις σουίτες του Χίλτον;

3. Γιατί δεν κατήργησαν ακόμη τον ΈΝΦΙΑ;

4. Γιατί έκλεισαν οι τράπεζες, ενώ δεσμεύονταν για το αντίθετο;

5. Γιατί εφαρμόστηκαν τα capital controls, ενώ δεσμεύονταν ότι ούτε μια στο εκατομμύριο δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο;

6. Γιατί απελευθέρωσαν τους πλειστηριασμούς της 1ης κατοικίας, ενώ δεσμεύονταν ότι δε θα επιτρέψουν να πάει κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη;

7. Γιατί έδωσαν τα κόκκινα δάνεια στα κοράκια των ξένων funds;

8. Γιατί δεν έχουν δώσει ακόμη τη 13η σύνταξη όπως υποσχέθηκαν στον ελληνικό λαό;

9. Γιατί δεν επανέφεραν ακόμη τον κατώτατο μισθό στα 751 Ευρώ;

“Δυστυχώς, για το κ. Τσίπρα και τα στελέχη της κυβέρνησής του, η πραγματικότητα μαρτυρά την αλήθεια και αποδεικνύει τη γύμνια της πολιτικής τους”, τόνισε ο Πρόεδρος της ΝΔ κατηγορώντας την κυβέρνηση πως την ώρα που έχει ταυτιστεί πλήρως με τους δανειστες, έχει το θράσος να καταγγέλλει άλλους για όσα η ίδια διαπράττει.

“Η αλήθεια είναι ότι το άδικο και το ανήθικο σχέδιο για το Ασφαλιστικό, που παρουσίασε η συγκυβέρνηση, προβλέπει μειώσεις -μέσα από νέο υπολογισμό- σε όλες τις συντάξεις, που φτάνουν έως και το 35%. Επιπλέον, μειώνει ακόμη περισσότερο τη σύνταξη που θα πάρουν οι σημερινοί εργαζόμενοι, ενώ ταυτόχρονα αυξάνει τις εισφορές τους, γεγονός που πλήττει την απασχόληση, φουντώνει την αδήλωτη εργασία και τελικά υπονομεύει το ασφαλιστικό σύστημα.

“Θα συνιστούσαμε στον κ. Τσίπρα και την κα Γεροβασίλη, αν επιθυμούν πραγματικά την ευρύτερη κοινωνική συναίνεση για το ασφαλιστικό να χαμηλώσουν τους τόνους και να είναι πιο προσεκτικοί όταν ασκούν κριτική στη Νέα Δημοκρατία. Γιατί η ΝΔ με τη πολιτική της διαχρονικά, είναι το κόμμα που κράτησε ζωντανό το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας και έδωσε προοπτική στους Έλληνες ασφαλισμένους”,τόνισε στη δήλωσή του ο κ. Πλακιωτάκης.

Αθηναϊκό Πρακτορείο, Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: