Επίσημη επίσκεψη Παυλόπουλου στη Γερμανία και συνάντηση με Μέρκελ




Στη Γερμανία μεταβαίνει σήμερα Δευτέρα, για διήμερη επίσημη επίσκεψη ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και στα πλαίσια αυτού του ταξιδιού ανακοινώθηκε ότι θα έχει συνάντηση με την Καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με το Γερμανό κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέφεν Ζάιμπερτ, η Καγκελάριος και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συζητήσουν για την προσφυγική κρίση, «η οποία επιβαρύνει ιδιαίτερα την Ελλάδα και τη Γερμανία», αλλά και για την πορεία των μεταρρυθμίσεων στο πλαίσιο του τρίτου προγράμματος βοήθειας.

Νωρίτερα, την πρώτη μέρα, θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Joachim Gauck, έπειτα από την οποία θα γίνουν δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους.

Την Τρίτη στη Φρανκφούρτη, ο κ. Παυλόπουλος θα μεταβεί στα κεντρικά γραφεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όπου θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρό της Μάριο Ντράγκι. Επίσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντηθεί εκεί και θα συνομιλήσει με Έλληνες που εργάζονται στην ΕΚΤ.

Στο υπόλοιπο του επίσημου προγράμματος, ο Π. Παυλόπουλος θα συναντηθεί με τα μέλη του ΔΣ του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου και με εκπροσώπους ομογενειακών οργανώσεων στην Ελληνική Πρεσβεία στο Βερολίνο, με τον Μητροπολίτη Γερμανίας Αυγουστίνο, τον Πρόεδρο Ομοσπονδίας Γερμανικών Συνδικάτων Ράϊνερ Χόφμαν, τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Βουλής Ο.Δ. της Γερμανίας Νόρμπερτ Λάμερτ, και με τον Καθηγητή Βασίλειο Φθενάκη.

ΚΥΠΕ – Χρήστος Μιχαηλίδης – Ελλάδα-ΑΘΗΝΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: