Ενόχληση ΔΗΜΑΡ για διαγραφή Γρηγοράκου από Γεννηματά χωρίς ενημέρωση




Ενοχλημένος εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος, από τη μη ενημέρωσή του για τη διαγραφή Γρηγοράκου, μιλώντας στην τηλεόραση του Mega.

“Υπήρξε πράγματι ένα ζήτημα καθώς είμαστε η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, ένας συνασπισμός κομμάτων στη Βουλή και δεν ήμασταν ενήμεροι για την αποπομπή του κ. Γρηγοράκου από την κοινοβουλευτική ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Αυτό λοιπόν θέσαμε και συζητήσαμε. Η αποπομπή έπρεπε να συζητηθεί με τρόπο συλλογικό.

“Δεν είχαμε ούτε καν την ενημέρωση. Και οι Κινήσεις Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία (ο τρίτος εταίρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης) είναι χαρακτηριστικό πως είχε την ίδια ακριβώς θέση με εμάς. Ο κ. Γρηγοράκος χρησιμοποίησε πράγματι ορισμένους όρους και είπε κάποια πράγματα που είναι τραβηγμένα. Αυτό που λέμε όμως είναι ότι έπρεπε να συζητηθεί στα συλλογικά όργανα, όπου και θα τον ακούγαμε.

“Εξάλλου, στην Δημοκρατική Συμπαράταξη, αν έρθουν τελικώς και άλλα κόμματα και κινήσεις, δεν είναι δυνατόν να αποφασίζει μόνο ένας χωρίς καν να ενημερώνει.. Τι χρειάζεται τώρα; Φυγή προς τα εμπρός. Εμείς ζητήσαμε φυγή προς τα εμπρός, να πάρουμε πρωτοβουλίες για τον ευρύτερο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, του προοδευτικού κέντρου και της ανανεωτικής αριστεράς.

“Στο πλαίσιο αυτό είναι σε πολύ θετική κατεύθυνση η σημερινή παρέμβαση της κ. Γεννηματά με το άρθρο. Η φυγή προς τα εμπρός είναι πολύ σημαντική και απαραίτητη. Η κατεύθυνση που έχουμε χαράξει πλέον είναι ότι προχωρούμε μπροστά, καλούμε τις δυνάμεις, τα κόμματα και τις κινήσεις να είμαστε όλοι μαζί από εδώ και στο εξής στη διαδικασία αυτή, κόμματα και κινήσεις της σοσιαλδημοκρατίας, του προοδευτικού κέντρου και της ανανεωτικής μεταρρυθμιστικής αριστεράς. Είναι πολύ σημαντική η πρόταση της κ. Γεννηματά για συλλογικές διαδικασίες και διεξαγωγή ευρύτερης συνδιάσκεψης τον Μάρτιο”, είπε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Αθηναϊκό Πρακτορείο, Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: