Εύφημος μνεία σε στελέχη της ΕΦ που εργάστηκαν για την εκταφή του Noratlas




Εύφημο μνεία σε έντεκα στελέχη της Εθνικής Φρουράς για τη συνεισφορά τους στη διαδικασία εντοπισμού επικίνδυνων εκρηκτικών αντικειμένων, διευκολύνοντας τη διαδικασία ανεύρεσης λειψάνων των ηρωικώς πεσόντων Ελλαδιτών καταδρομέων που επέβαιναν στο ελληνικό μεταγωγικό Noratlas, που κατερρίφθη από φίλια πυρά στις 22 Ιουλίου 1974, απένειμε ο υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης.

Πρόκειται για τον Ταγματάρχη πεζικού Καλογήρου Αριστείδη, τον Υπολοχαγό Πέτρου Πέτρο Ανθυπασπιστή Πάλλα Γεώργιο, τους Αρχιλοχίες Αδάμου Γεώργιο, Παπαπαύλου Νίκο και Μιχαήλ Μιχαλάκη και τους Επιλοχίες Πατίνιο Νικόλαο, Αγγελίδη Πέτρο, Χαλιπίλλα Γεώργιο, Κουρσουμπά Αντώνιο, Ιωάννου Ιωάννη.

Τα στελέχη αυτά εργάστηκαν για τον εντοπισμό, απομάκρυνση και εξουδετέρωση των επικίνδυνων εκρηκτικών αντικειμένων που ανερευρέθηκαν στο χώρο όπου ήταν θαμμένη η άτρακτος του Νοράτλας. Τα στελέχη αυτά, όπως αναφέρεται στη διαταγή επιβράβευσής τους, «εργάστηκαν αθόρυβα, αποδοτικά, πέραν του προβλεπομένου ωραρίου επιδεικνύοντας προθυμία και ζήλο στην εκτέλεση των καθηκόντων τους».

«Με την επαγγελματική τους κατάρτιση και την άριστη συμπεριφορά τους απέσπασαν τα ευμενή σχόλια τόσο από τις κρατικές υπηρεσίες όσο και από το επιστημονικό προσωπικό, προβάλλοντας κατά άριστο τρόπο στο πλαίσιο της αποστολής τους την Εθνικής Φρουρά, το Υπουργείο Άμυνας και κατ`΄επέκταση την Κυπριακή Δημοκρατία», αναφέρεται στη διαταγή.

Σε σύντομη ομιλία στην τελετή στη Λέσχη Αξιωματικών της ΕΦ, παρουσία και του Αρχηγού της ΕΦ, Αντιστράτηγο Γεώργιο Μπασιακούλη, ο κ. Φωκαΐδης απευθυνόμενος στα τιμώμενα στελέχη τόνισε πως χάρη στην εμπειρογνωμοσύνη, στην υψηλή και την άρτια εκπαίδευση «προσφέρατε τη δυνατότητα και στους εμπειρογνώμονες της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων, να προχωρήσει ένα εξαιρετικό δύσκολο έργο, δεδομένων και των κινδύνων, δεδομένων ότι ήταν γνωστό ότι υπήρχαν και εκρηκτικά στο αεροπλάνο».

Επεσήμανε πως το κάθε βήμα της διαδικασίας θα έπρεπε να γίνει «με πολλή προσοχή και αυτό το διασφαλίσατε εσείς, επαναλαμβάνω μέσα από το υψηλό επίπεδο της εκπαίδευσης, της εμπειρογνωμοσύνης αλλά και το ζήλο την αφοσίωση που επιδείξατε ακούραστα εργαζόμενοι και αθόρυβα χωρίς να τύχετε καμίας δημοσιότητας χωρίς ποτέ να εγερθεί το όποιο θέμα στα ΜΜΕ».

«Κι` όμως το έργο αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και σε εσάς, γι` αυτό σας απονέμεται ως ελάχιστη ένδειξη της αναγνώρισης και αυτή η εύφημος μνεία προβάλλοντας το παράδειγμα αυτό προς όλα τα στελέχη προς όλα τα μέλη της ΕΦ, γιατί ακριβώς αποδεικνύει αυτό το οποίο πάντοτε λέμε, ότι η ΕΦ και τα στελέχη της είναι και αποτελούν πρότυπα και για ολόκληρη την κοινωνία», κατέληξε.

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: