Δεν θα περάσει η στοχοποίηση δημοσιογράφων, απαντά η ΕΣΗΕΑ στον ΣΥΡΙΖΑ




Η κίνηση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να προβάλουν ένα βίντεο στην χθεσινή συγκέντρωση στο TAE KWON DO όπου στα πρώτα δευτερόλεπτα υπήρχαν τηλεοπτικές συγκρούσεις δημοσιογράφων και αποστροφές τους σε εκπρομπές, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΕΣΗΕΑ.

Η ΕΣΗΕΑ στην ανακοίνωσή της αναφέρει πως η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, προσπαθεί να φορτώσει στους δημοσιογράφους τις κοινωνικές αντιδράσεις, που προκαλούν τα αδιέξοδα της πολιτικής της, με το λαό στους δρόμους.

«Στη χθεσινή επέτειο ενός έτους διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, από την γιγαντοοθόνη στο Tae Kwon Do η επιλογή να στοχοποιηθούν συνολικά οι δημοσιογράφοι ως εκπρόσωποι της διαπλοκής με την προβολή συγκεκριμένων σχολίων από δελτία ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομπών ιδιωτικών καναλιών, πέφτει στο κενό» αναφέρει η ΕΣΗΕΑ.

«Η παραγωγή του VIDEO, η προβολή και τέλος η αναμετάδοσή του από την ΕΡΤ χωρίς, όμως, αντίλογο συνέχισε, δυστυχώς, μονομερή διαδικασία στην πληροφόρηση από τη δημόσια τηλεόραση.

Η στοχοποίηση συναδέλφων και κυρίως η προσπάθεια εκφοβισμού τους στην κοινωνία δεν θα περάσουν» τονίζεται στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ και καλεί τους δημοσιογράφους «να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να συνεχίσουν να υπερασπίζονται το δημοσιογραφικό λειτούργημα μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες, που θέλουν να προκαλέσουν κοινωνικό αυτοματισμό».

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Τα περί στοχοποίησης και προσπάθειας εκφοβισμού δημοσιογράφων στην χθεσινή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, ανήκουν στην σφαίρα του γελοίου, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή σχετική ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.

«Το βίντεο που προβλήθηκε, συνόψιζε αυτό που ο λαός διατηρεί ολοζώντανο στην μνήμη του από τις κρίσιμες στιγμές του τελευταίου χρόνου: την πρωτοφανή προσπάθεια των ΜΜΕ της διαπλοκής να επηρεάσουν τις εξελίξεις, σπέρνοντας τον φόβο και την τρομοκρατία, καλώντας τον κόσμο να πάρει τα χρήματά του από τις τράπεζες, μιλώντας για αναπόφευκτη αποβολή της χώρας μας από το ευρώ και προειδοποιώντας για βιβλικές καταστροφές σε περίπτωση εκλογικής νίκης της Αριστεράς» υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και καλεί την ΕΣΗΕΑ «να μην παραβιάζει ανοιχτές θύρες».

«Γνωρίζει πολύ καλά ότι αν από κάποιον απειλείται το δημοσιογραφικό λειτούργημα και η δεοντολογία, αυτός δεν είναι η κυβέρνηση, αλλά το μιντιακό σύστημα της διαπλοκής. Και προς αυτή την κατεύθυνση θα περιμένουμε με ενδιαφέρον τις παρεμβάσεις της» επισημαίνει στην ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ απάντησε και η ΕΡΤ υπογραμμίζοντας πως «η ΕΡΤ αναμετέδωσε την εκδήλωση με την ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, κατόπιν αιτήματος του κόμματος –όπως πράττει σε κάθε ανάλογο αίτημα πολιτικού φορέα.

Η μετάδοση του βίντεο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ήταν επιλογή των διοργανωτών. Η ΕΡΤ καλύπτοντας την εκδήλωση αναμετέδωσε και το συγκεκριμένο βίντεο, με σχετική επισήμανση – τίτλο.

Η ΕΡΤ δεν λογοκρίνει τις εκδηλώσεις των πολιτικών κομμάτων. Τις αναμεταδίδει χωρίς να παρεμβαίνει στο περιεχόμενό τους. Όσο για τον αντίλογο, η ΕΡΤ είναι πάντα ανοιχτή να φιλοξενήσει όλες τις απόψεις στις εκπομπές της – και αυτό το αποδεικνύει καθημερινά».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: