Χημικά και ΜΑΤ κατά των αγροτών-Αναβλήθηκαν τα εγκαίνια της Agrotica




Περισσότεροι από 20.000 αγρότες, αλιείς και εργαζόμενοι στον πρωτογενές τομέα πλημμύρισαν την Θεσσαλονίκη, πραγματοποιώντας συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για το Ασφαλιστικό, επ’ ευκαιρίας των εγκαινίων της έκθεσης Agrotica.

Ωστόσο, για λόγους ασφαλείας και προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα, τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης Agrotica στη Θεσσαλονίκη, από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου δεν έγιναν.

Σύμφωνα με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, Η απόφαση της αναβολής ελήφθη σε σύσκεψη παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, του προέδρου της HELEXPO, Τάσου Τζήκα και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Παρά την είδηση ότι ο κ. Αποστόλου δεν θα κάνει τα εγκαίνια, οι αγρότες συγκεντρώθηκαν έξω από το Βελλίδειο, επιχειρώντας μάλιστα να εισβάλουν και εντός του χώρου, καθώς δεν πίστεψαν ότι τα εγκαίνια, που ήταν προγραμματισμένα στις 19:00, δεν θα γίνουν και θεωρούν ότι ο υπουργός μπορεί να βρίσκεται ήδη εντός του κτιρίου.

Στο σημείο επικράτησε ένταση και οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών, προκειμένου να απωθήσουν τους αγρότες-διαδηλωτές.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: