Χαλκιδική: Ανανέωση όλο το χρόνο στον Ξενώνα Μαρέλια




Στο μέσον της Χαλκιδικής, στις παρυφές του ορεινού όγκου του Χολομώντα και σε υψόμετρο 560μ., είναι χτισμένη η πρωτεύουσά της, ο Πολύγυρος (ή Πολύγερος παλαιά), λόγω του γερού, υγιεινού κλίματος. Στο κέντρο του, απέναντι από το Δημαρχείο, σας καλωσορίζει ο παραδοσιακός ξενώνας Μαρέλια.

Το διατηρητέο σήμερα κτίριο, κτίστηκε πριν από ένα αιώνα (1913) από τον παππού Κωνσταντίνο Χλίχλια. Το 2010 αποκαταστάθηκε από τον πατέρα των δισέγγονων του παππού Χλίχλια (Γιώργο, Ελευθερία και Μαρία), τον Δημοσθένη Νικήτογλου, οραματιστή και δημιουργό ενός υπέροχου, ζεστού, παραδοσιακού αλλά και ταυτόχρονα σύγχρονα εξοπλισμένου χώρου, ο οποίος σήμερα λειτουργεί ως Παραδοσιακό Ξενοδοχείο Α’ κατηγορίας, με την επωνυμία Μαρέλια και με φιλοξενούμενους από όλο τον κόσμο. Το όνομα “Μαρέλια” είναι εμπνευσμένο από τα αρχικά των ονομάτων Μαρία και Ελευθερία, δισέγγονες του παππού και κόρες του Δημοσθένη. Στον ισόγειο χώρο του ξενώνα οι ένοικοι, αλλά και όσοι το επιθυμούν, μπορούν να απολαύσουν δίπλα στο τζάκι το χειμώνα ή έξω στην πλακόστρωτη ιδιωτική αυλή το καλοκαίρι, καφέ, σοκολάτα, χειροποίητες πίτες και γλυκά της μαμάς Ευαγγελίας, τοπικά κρασιά και γευστικά πιάτα όλες τις ώρες της ημέρας.

Ο ξενώνας διαθέτει 5 δωμάτια, καθένα με το δικό του ιδιαίτερο στυλ, πλήρως εξοπλισμένα με σύγχρονες εγκαταστάσεις κλιματισμού, ασύρματου δικτύου Internet, μίνι μπαρ, προσωπικό χρηματοκιβώτιο και παροχές ανάλογες μιας άνετης και ευχάριστης διαμονής. Ο πετρόχτιστος ξενώνας συνδυάζει το παλιό με το καινούριο σε ένα όμορφο πάντρεμα, χαρίζοντας αίσθηση ζεστασιάς και θαλπωρής στους επισκέπτες του. Aπέχει 60χλμ. από την πόλη της Θεσσαλονίκης, 10χλμ. από τις κοντινές παραλίες της Σιθωνίας και Κασσάνδρας και 1χλμ. από τους δασικούς δρόμους του Χολωμόντα.

Ξενώνας Μαρέλια
Πολυτεχνείου & Χαριλάου Τρικούπη, Πολύγυρος, Χαλκιδική
Τηλ. 23710 25088, 6977 992952

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: