Απαγόρευση κυκλοφορίας στη Νέα Υόρκη




Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο απαγόρευσε την κυκλοφορία όλων των οχημάτων – εκτός από ασθενοφόρα, πυροσβεστικές αντλίες και περιπολικά – στις νότιες περιοχές της Πολιτείας, λόγω της θύελλας Τζόνας που αποδεικνύεται χειρότερη απ’ όσο εκτιμούσαν αρχικά οι μετεωρολόγοι.

Γύρω στο μεσημέρι, τοπική ώρα, το χιόνι είχε ξεπεράσει σε ορισμένα σημεία τα 30 εκατοστά.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο κυβερνήτης ανακοίνωσε επίσης ότι θα σταματήσουν τα δρομολόγια στις σιδηροδρομικές γραμμές προς τα βόρεια (Metro North) και τα ανατολικά (Long Island Rail Road) της Νέας Υόρκης, καθώς και όσες γραμμές του μετρό δεν είναι υπόγειες.

Στα τρία αεροδρόμια της περιοχής, το Τζον Φ. Κένεντι, το Λαγκουάρντια και το Νιούαρκ (στο Νιου Τζέρσι) δεν πραγματοποιείται καμία απογείωση ή προσγείωση αεροσκάφους ήδη από τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο.

Λίγο νωρίτερα, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο, είχε προειδοποιήσει ότι ο Τζόνας θα είναι “πολύ πιθανόν” μια από τις χειρότερες χιονοθύελλες που έχει ζήσει ποτέ η αμερικανική μεγαλούπολη. Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων κάνουν πλέον λόγο για χιόνι ύψους 50-63 εκατοστών, αντί για 30-45, που εκτιμούσαν αρχικά ότι θα πέσει στην πόλη.

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: