Ανακοινώθηκε η συνένωση δύο μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων στη Χαλκιδική




Την συμφωνία συνένωσής τους σ` έναν όμιλο ανακοίνωσαν την εβδομάδα αυτήν στην Αθήνα δύο από τις κορυφαίες ξενοδοχειακές εταιρείες της Ελλάδας, Sani και Ikos, η κάθε μία από τις οποίες διαθέτουν, όπως λέει η τουριστική αγορά, «μονάδες-διαμάντια» στην Χαλκιδική.

Βασικοί μέτοχοι του νέου σχήματος θα είναι τα αδέλφια Σταύρος και Ανδρέας Ανδρεάδης (πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων), επενδυτικά κεφάλαια που διαχειρίζονται η Oaktree Capital Management, η Goldman Sachs Asset Management και η Hermes GPE, καθώς και κεφάλαια ιδιωτικών οίκων του εξωτερικού.

Πρόεδρος του ομίλου ορίστηκε ο Σταύρος Ανδρεάδης και διευθύνοντες σύμβουλοι οι Ανδρέας Ανδρεάδης και Ματιέ Γκιγιεμέν (επικεφαλής της Oaktree Capital Management).

H έδρα του ομίλου, το όνομα του οποίου δεν έχει ανακοινωθεί, θα βρίσκεται στο Λουξεμβούργο.

Η πρώτη φάση του μεγάλου επενδυτικού σχεδίου, ύψους 40 εκ. ευρώ, που ήδη υλοποιείται από το νέο σχήμα, περιλαμβάνει επεκτάσεις με νέες σουίτες και δωμάτια καθώς και εκτεταμένες ανακαινίσεις και αναβαθμίσεις υφιστάμενων εγκαταστάσεων και υποδομών.

Παράλληλα το νέο σχήμα, σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδιάζει την επέκταση των επενδυτικών του δραστηριοτήτων και εκτός Χαλκιδικής, διαθέτοντας την επομένη πενταετία περί τα 200 εκ. ευρώ για νέες ξενοδοχειακές μονάδες, που θα δημιουργήσουν έως και 1.000 νέες θέσεις εργασίας.

ΚΥΠΕ – Χρήστος Μιχαηλίδης – Ελλάδα, ΑΘΗΝΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: