Ακάθεκτη η Μπαρτσελόνα, 2-1 στο ντέρμπι κορυφής την Ατλέτικο Μαδρίτης




Ενα από τα «υψηλότερα εμπόδια» στην πορεία της προς την κατάκτηση της πριμέρα ντιβιζιόν, υπερέβη σήμερα η Μπαρτσελόνα, καθώς στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής, νίκησε με 2-1, στο «Καμπ Νου», την Ατλέτικο Μαδρίτης, στο ντέρμπι κορυφής του ισπανικού πρωταθλήματος.

Τα τέρματα των Μέσι (30`) και Σουάρες (38`), ανέτρεψαν το προβάδισμα που είχαν αποκτήσει οι «ροχιμπλάνκος» από το 10ο λεπτό με το γκολ του Κόκε. Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι φιλοξενούμενοι, ολοκλήρωσαν τον αγώνα με εννέα παίκτες, λόγω αποβολής των Φιλίπε Λουϊς (44`) και Γκοντίν (64`).

Πλέον, οι «μπλαουγκράνα» έχουν 51 βαθμούς με έναν αγώνα λιγότερο από την Ατλέτικο που έχει 48, ενώ «καραδοκεί» η Ρεάλ Μαδρίτης με 44 βαθμούς.

Μπάρτσα τίτλου (2-1), Λουίς Ενρίκε: “Ξέρουμε από δυσκολίες”, Σιμεόνε: “Πιο σίγουρος για το μέλλον”

H Μπαρτσελόνα αφεντικό στην La Liga. Mε γκολ των Μέσι (30), που ήταν το 25ο σε 28 ματς με την Ατλέτικο, και Σουάρες (38), πανηγύρισε νίκη (2-1) με ανατροπή απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης, που ολοκλήρωσε την συνάντηση στο Camp Nou με εννέα παίκτες, εξαιτίας των αποβολών των Φιλίπε Λουίς (45) και Γκοντίν (65).

«Προσπαθήσαμε να παίξουμε όπως ξέρουμε, στην επίθεση, αλλά κάθε παιχνίδι πρέπει να το διαβάζεις με διαφορετικό τρόπο,» τόνισε ο Λουίς Ενρίκε, που συμπλήρωσε 26 ματς χωρίς ήττα, πλησιάζοντας το ρεκόρ του Γκουαρντιόλα που είναι στους 28 αγώνες. «Στο πρώτο ημίχρονο η Ατλέτικο μας δυσκόλεψε, πήρε προβάδισμα, μετά αντιδράσαμε καi καταφέραμε να κλείσουμε καλά το πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο θέλαμε να βρούμε γρήγορα το τρίτο γκολ, γιατί είχψαμε φανταστεί ότι θα αντιμετωπίσουμε δυσκολίες. Η ομάδα απέδειξε ότι ξέρει να αντιμετωπίζει δυσκολίες, δυστυχώς οι φίλαθλοί μας είναι μαθημένοι να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια με 4-0,» συμπλήρωσε ο Καταλανός προπονητής της Μπαρτσελόνα.

Η Ατλέτικο, που είχε ανοίξει το σκορ (10) με τον Κόκε, δεν παραιτήθηκε, αλλά η ισοφάριση ήταν δύσκολη. Οι Καταναλοί (51), που κέρδισαν με το ίδιο σκορ του πρώτου γύρου, ξέφυγαν τρεις βαθμούς από τους «ροχιμπλάνκος» (48), ενώ έχουν και ένα παιχνίδι λιγότερο. «Είμαι πολύ υπερήφανος για την ομάδα μου, οι παίκτες ήταν εντυπωσιακοί,» είπε ο Ντιέγκο Σιμεόνε. Κάναμε ένα καλό πρώτο ημίχρονο, εκτός από τα δέκα τελευταία λεπτά, που η Μπαρτσελόνα μας πρέσαρε και σημείωσε δύο γκολ. Ακόμα και με εννέα παίκτες, δείξαμε την ταυτότητά μας, μένοντας στο ματς και προσπαθώντας μέχρι το τέλος. Αυτή η ήττα πονάει, αλλά με κάνει ακόμα πιο σίγουρο για το μέλλον,» πρόσθεσε ο Αργεντινός προπονητής της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: