Αφ’ υψηλού κριτική Σημίτη, ως ο ίδιος να ήρθε από το …διάστημα




Το μέλλον της Ελλάδας είναι σήμερα αβέβαιο, αναφέρει σε άρθρο του με τίτλο «Πραγματικοί αριθμοί, έωλες υποσχέσεις» στο Βήμα της Κυριακής ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, σημειώνοντας πως «οικονομική κρίση, υψηλή ανεργία, χαμηλή παραγωγικότητα, υστέρηση σε όλους τους τομείς, αδυναμία της Πολιτείας να αντιδράσει είναι μόνιμα φαινόμενα».

Ως να είναι αμέτοχος για την άνευ προηγουμένου κρίση, που βιώνει ο ελληνικός λαός, ο κ. Σημίτης υπογραμμίζει πως «πολλοί αποδίδουν την κακοδαιμονία κυρίως στους ξένους, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο παγκόσμιο κεφάλαιο, στους πολλούς άγνωστους και σκοτεινούς που κινούν τα νήματα που μας κρατούν δέσμιους».

Ο ίδιος φέρει μεγάλη ευθύνη για την κακοδαιμονία της οικονομίας. Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι παρατηρήθηκε μεγάλη διαφθορά στη διάρκεια της δικής τους διακυβέρνησης.

«Αρνούνται να δεχθούν ότι ο ιός που μας ταλαιπωρεί είναι και εγχώριος» συνεχίζει ο πρώην πρωθυπουργός, που δεν ένοιωσε την ανάγκη να κάνει αυτοκριτική, και τονίζει:

«Η αιτία του σημερινού τέλματος έγκειται στην άρνηση και αδυναμία μας να προσαρμοστούμε, να μετατραπούμε σε μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα όσον αφορά τις πολιτικές που εφαρμόζουμε, τους θεσμούς που καθορίζουν τη λειτουργία της Πολιτείας και της κοινωνίας μας. Το συντηρητικό βαθύ συναρτημένο με τον αριστερολαϊκισμό και τις φαντασιώσεις μιας ριζοσπαστικής μετάλλαξης του τόπου συντηρούν μια κλειστή, καταπιεστική και οπισθοδρομική κοινωνία που αντιστέκεται στον εκσυγχρονισμό. Διέξοδος θα υπάρξει μόνο αν αποφασιστικά επιδιώξουμε την προσαρμογή στο σύγχρονο περιβάλλον χωρίς φόβους πισωγυρίσματα δισταγμούς και αναβολές» αναφέρει ο κ. Σημίτης.

Για το χρέος της χώρας μας επισημαίνει ότι η αναδιαπραγμάτευση ούτε έμπνευση ούτε κατόρθωμα αυτής της κυβέρνησης είναι καθώς συζητείται εδώ και χρόνια από το ΔΝΤ. Μάλιστα, ο κ. Σημίτης αναφέρει ότι θα είναι χωρίς αξία αν “ταυτόχρονα και προπαντός δεν γίνονται οι επεμβάσεις εκείνες που θα δώσουν δυναμική στην ελληνική οικονομία, θα γεννήσουν με ελπίδα, θα αξιοποιήσουν τις δυνατότητες των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, θα προκαλέσουν επενδύσεις. Αν η συζήτηση για το χρέος δεν συνοδευθεί με από μεταρρυθμίσεις, θα είναι μια επανάληψη των πολλών εικονικών και αχρήστων πολιτικών πρωτοβουλιών που συγκάλυψαν άρνηση και στασιμότητα. Πρέπει να εξοβελιστεί κάθε απραξία και συστηματική αντίδραση στην ανάπτυξη των δυνατοτήτων της χώρας” σημειώνοντας ως παράδειγμα: “Είναι φυσιολογικό υπουργός Γεωργίας, μόλις ψηφίστηκε με πρότασή του συγκεκριμένη νομοθεσία, σε εκπλήρωση διεθνών υποχρεώσεων της χώρας, να δηλώνει ότι δεν θα την εφαρμόσει;”.

Βολές κατά του Κώστα Σημίτη, εξαπέλυσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Δημήτρης Παπαδημούλης.

Όπως αναφέρει σε μήνυμά του στο Twitter “ο κ. Σημίτης ορθά τονίζει τις παθογένειες και την ανάγκη εκσυγχρονισμού. Η αυτοκριτική όμως, για λάθη και σκάνδαλα της οκταετίας του, απουσιάζει”.

Από την πλευρά του ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος σχολίασε: “Ο Σημίτης αφού απέτυχε με τον Ποτάμι, αρθρογραφεί για τις εκλογές στη ΝΔ υπέρ υποψηφίου. Ο Χριστοφοράκος – Siemens δεν κρατιέται πια”.

Εξάλλου, η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, δήλωσε:

«Βγήκε σήμερα ο Σημίτης «παγανιά» και παριστάνει τον τιμητή της πολιτικής ζωής. Ποιος; Ο κ. Σημίτης…

Προφανώς ο κ. Σημίτης κάνει πως δεν θυμάται ότι ο δικός του περίγυρος και η δική του κυβέρνηση διαπλέχθηκαν με τα μεγάλα συμφέροντα και καλλιέργησαν σχέσεις υπόγειας συναλλαγής με εταιρείες όπως η Siemens και μεσάζοντες σαν τον Χριστοφοράκο.

Ο κ. Σημίτης δεν θέλει να θυμάται ότι η δική του κυβέρνηση γιγάντωσε τη διαφθορά, ενώ ο ίδιος, αν και πρωθυπουργός, δήθεν δεν αντιλήφθηκε απολύτως τίποτα, όπως λέει χωρίς να ντρέπεται! Τι έχει να πει ή γιατί σιωπά αιδημόνως για τους κρυμμένους «σκελετούς» στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ που βρίσκονται στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης;

Ο κ. Σημίτης μπορεί να θέλει να τα ξεχνάει όλα αυτά. Όμως ο ελληνικός λαός δεν έχει ανάγκη ούτε από πάτρωνες, ούτε από… κήνσορες χωρίς ίχνος ντροπής».

Το κείμενο του κ. Σημίτη δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΒΗΜΑ της Κυριακής, www.tovima.gr

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: