Αδειάζει Κασουλίδη… Δεν τίθεται θέμα εγγυημένων πλειοψηφιών, δηλώνει ο Νίκος




Δεν τίθεται θέμα εγγυημένων πλειοψηφιών, είτε στο θέμα των περιουσιών είτε στο θέμα του πληθυσμού, τονίζει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο κ. Χριστοδουλίδης εξέδωσε γραπτή δήλωση με αφορμή ανακοίνωση της ΕΔΕΚ στην οποία αναφέρεται σε δηλώσεις του, σχολιάζοντας ότι “στην ουσία ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος παραδέχθηκε ότι στις προθέσεις των κυβερνώντων είναι η εξασφάλιση εγγυημένης πλειοψηφίας ιδιοκτησίας στο τ/κ συνιστών τμήμα”.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αναφέρει στη δήλωση του ότι “προς αποκατάσταση της αλήθειας επιθυμώ να καταστήσω για άλλη μια φορά σαφές, όπως εξάλλου επεσήμανα και σε δηλώσεις μου και επιλεκτικά παραλείπεται στη σχετική ανακοίνωση της ΕΔΕΚ, πως δεν τίθεται θέμα εγγυημένων πλειοψηφιών, είτε στο θέμα των περιουσιών είτε στο θέμα του πληθυσμού”.

Αναφέρει, τέλος, ο κ. Χριστοδουλίδης ότι, “μάλιστα, όπως σημείωσα, κάτι τέτοιο δεν μπορεί να ισχύσει αφού θα αποτελεί παραβίαση του σκληρού πυρήνα του ευρωπαϊκού κεκτημένου”.

Σχόλιο της ΕΔΕΚ για τις δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου

Στην προσπάθεια του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος να διορθώσει το τελευταίο πολιτικό ολίσθημα που διέπραξε ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Γιαννάκης Κασουλίδης με τις δηλώσεις του στους Financial, διέπραξε ο ίδιος νέο ακόμα μεγαλύτερο ολίσθημα.

Στην ουσία ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος παραδέχθηκε ότι στις προθέσεις των κυβερνώντων είναι η εξασφάλιση εγγυημένης πλειοψηφίας ιδιοκτησίας στο τ/κ συνιστών τμήμα. Διαφορετικά, πως εξηγείται η τοποθέτηση του (κεντρικό δελτίο «Σίγμα», Ράδιο Πρώτο) ότι μετά την επιστροφή εδαφών στους Ελληνοκύπριους, στο εναπομένων υπό τ/κ διοίκηση τμήμα θα υπάρχει τ/κ πλειοψηφία περιουσιών; Πως μπορεί να επιτευχθεί η τ/κ πλειοψηφία περιουσιών δεδομένου ότι το ποσοστό των τ/κ περιουσιών σε όποια περιοχή και να παραμείνει υπό τ/κ διοίκηση δεν ξεπερνά το 15%; Αυτό το οποίο δυστυχώς συστηματικά οι κυβερνώντες αποκρύβουν από το λαό είναι με ποια μέθοδο θα επιτευχθεί η τ/κ πλειοψηφία στις περιουσίες.

Είναι προφανές ότι ο Πρόεδρος και οι συνεργάτες του έχουν δεσμευτεί -πέρα από το γεωγραφικό διαχωρισμό στη βάση εθνοτικής προέλευσης και- στις εγγυημένες πλειοψηφίες. Αυτά τα στοιχεία δεν τα συναντούμε σε καμιά μορφή ομοσπονδίας αλλά μόνο σε συνομοσπονδία.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: