Τσίπρας στους FT: Η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει «μαύρη τρύπα» για τους μετανάστες




«Η Ελλάδα διατρέχει κίνδυνο να γίνει μαύρη τρύπα για τους μετανάστες εάν δε μειωθούν οι ροές» τονίζει σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Financial Times ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή την μίνι συνάντηση κορυφής της Πέμπτης για το προσφυγικό.

Ο πρωθυπουργός εκφράζει ακόμη τη δυσφορία αναφορικά με τα σχέδια για τη δημιουργία μιας νέας συνοριακής δύναμης της ΕΕ που θα μπορεί να αναπτυχθεί στα εξωτερικά σύνορά της, ακόμη και χωρίς έγκριση από το κάθε κράτος-μέλος.

«Η Ελλάδα κατηγορείται ότι δεν είναι σε θέση να προστατεύσει τα σύνορά της, ωστόσο δε μας λένε τι περιμένουν από εμάς. Πρέπει να διασώσουμε ανθρώπους που κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους. Εάν θέλουν να προχωρήσουμε σε επαναπροωθήσεις, πρέπει να μας το πουν», τόνισε ο κ. Τσίπρας

Οπως σημείωσε χαρακτηριστικά «η Ελλάδα διατρέχει τον κίνδυνο να γίνει η μαύρη τρύπα μεταναστών εάν δε μειωθούν οι ροές, συμπληρώνοντας ότι η Σλοβενία, η Κροατία και η ΠΓΔΜ, όλες πήραν την απόφαση να φιλτράρουν ανθρώπους με βάση την εθνικότητα μη δεχόμενες για παράδειγμα αυτούς από τη Β. Αφρική και το Ιράν. Αυτό δεν είναι σωστό».

Αναφορικά με την κριτική για καθυστερήσεις που δέχεται η χώρα μας, δήλωσε: «κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα, χωρίς να κάνουμε έκπτωση στις αξίες μας. Είναι σημαντικό να μεταχειριζόμαστε τους ανθρώπους με ανθρωπιά».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: