Τρόμαξε στο τέλος, αλλά νίκησε ο Ολυμπιακός…




Το απόλυτο σερί των νικών σε 13 αγωνιστικές στη Super League συνέχισε ο Ολυμπιακός στην Κομοτηνή, καθώς νίκησε 4-3 και τον Πανθρακικό. Ο Ντουρμάζ στο 14΄, οι Φορτούνης στο 48΄ και Φινμπόγκασον στο 66΄ με ισάριθμα πέναλτι και ο Σεμπά στο 80΄ πέτυχαν τα γκολ των πρωταθλητών.

Ο Ντιγκινί είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο 15΄ κι ενώ στο 1-4 όλα έδειχναν ότι η νίκη του Ολυμπιακού θα ήταν επιβλητική, ο Πανθρακικός κατάφερε στο τελευταίο πεντάλεπτο να πετύχει δύο γκολ, αρχικά στο 87΄ με τον Ηλιάδη και στη συνέχεια στο 91΄ με τον Ντιγκινί και να κάνει «θρίλερ» το τελευταίο δίλεπτο, όπου μεταξύ άλλων οι γηπεδούχοι ζήτησαν και πέναλτι σε ανατροπή του Ηλιάδη.

Με τον «Ελέ» να ανεβάζει ψηλά τα χαφ του, δημιούργησε ένα μικρό πρόβλημα στην δημιουργία του Ολυμπιακού. Κασάμι και Καμπιάσο δεν είχαν εύκολες πρώτες πάσες και ο Πανθρακικός έκλεβε αρκετές μπάλες και έδειχνε ικανός να κάνει την ζημιά στις αντεπιθέσεις. Ο Ολυμπιακός κρατούσε μπάλα (είχε φτάσει μέχρι και 75% η κατοχή στο πρώτο μέρος) και εν τέλει βρήκε πρώτος γκολ.

Κι αυτό χάρη στην έμπνευση του Ντουρμάζ. Ενα πολύ μακρινό φάουλ αποφάσισε να το εκτελέσει απευθείας και δικαιώθηκε. Επιασε στον… ύπνο τον Πασχαλάκη και έστειλε την μπάλα στην γωνία στο 14′. Ομως αμέσως ήρθε η απάντηση του Πανθρακικού. Πιάνοντας κι αυτή στον… ύπνο όλη την άμυνα του Ολυμπιακού. Με τον Ντιγκινί να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας να περνάει και τον Ρομπέρτο και να ισοφαρίζει μέσα σε δευτερόλεπτα το ματς.

Ο Ολυμπιακός τελικά καθάρισε το παιχνίδι και διεύρυνε το σερί του (12 στα 12) με δύο εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι. Αρχικά στο 48′ με τον Φινμπόγκασον να πέφτει στην περιοχή δίχως να υπάρχει επαφή με τον Σερφά με τον Πανθρακικό δικαίως να διαμαρτύρεται για την απόφαση του Καλογερόπουλου (εκτέλεσε εύστοχα ο Φορτούνης). Στη συνέχεια με τον Φινμπόγκασον ο οποίος εκτέλεσε το πέναλτι που κέρδισε ο Καμπιάσο από τον Ηλιάδη (σωστή υπόδειξη από τον Καλογερόπουλο αυτή την φορά στο 66′).

Με το σκορ στο 1-3 όλα είχαν κριθεί. Πριν από το παιχνίδι σκεφτόταν την Αρσεναλ ο Ολυμπιακός και το έκανε πιο άνετα μετά το 1-3 όταν και «κλείδωσε» την 12η σερί του νίκη στο πρωτάθλημα! Οι ερυθρόλευκοι» έκαναν συντήρηση δυνάμεων συνέχιζαν όμως να δημιουργούν φάσεις. Και σε μία από αυτές ο Σεμπά με κοντινό πλασέ διαμόρφωσε το 1-4.

Ο τελευταίος λόγος όμως άνηκε στον Πανθρακικό. Ο Ηλιάδης σκόραρε για ακόμα ένα παιχνίδι μετά από ωραία οργανωμένη επίθεση των γηπεδούχων και μείωσε για το 2-4. Και ο Πανθρακικός όχι μόνο μείωσε αλλά εν τέλει το έκανε θρίλερ το παιχνίδι. Ο Ντιγκινί μείωσε σε 3-4 και μάλιστα είχα κάποια δευτερόλεπτα που θα μπορούσε ν’ απειλήσει την εστία του Ρομπέρτο.

Οι συνθέσεις:
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Πασχαλάκης, Παπαγεωργίου, Ποτουρίδης, Μελίσσης, Σερφά, Σετι, Ψάλτης (76′ Μαρκόπουλος), Μουδούρογλου (58′ Ηλιάδης), Μπαϊκαρά, Χαβίτο, Ντιγκινί.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Ομάρ, Ντα Κόστα (78′ Μποτία), Σιόβας, Μασουακού, Κασάμι, Καμπιάσο, Φορτούνης (71′ Τσόρι), Ντουρμάζ, Ερνάνι (67′ Σεμπά), Φινμπόγκασον

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: