Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας και στην Αθήνα




Oι βραβευμένες ταινίες του 18ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και της 15ης Camera Zizanio, καθώς και επιλεγμένες ταινίες από όλα τα προγράμματα της διοργάνωσης που ολοκληρώθηκε πρόσφατα, προβάλλονται από τις 10/12 στον αθηναϊκό κινηματογράφο Αλκυονίδα.

Μικροί και μεγάλοι σινεφίλ θα έχουν την ευκαιρία, έως τις 16/12, να παρακολουθήσουν συγκεντρωμένες κάποιες από τις πιο συναρπαστικές (και πολυβραβευμένες σε σημαντικά φεστιβάλ του κόσμου) ταινίες όλων των ειδών για παιδιά και νέους -επιλεγμένες από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του φεστιβάλ Δημήτρη Σπύρου.

Σημειώνεται πως το ερχόμενο Σάββατο 12 Δεκεμβρίου, στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί η προβολή της -προεπιλεγμένης για όσκαρ- ταινίας «Το αγόρι και ο κόσμος» του Βραζιλιάνου Αλε Αμπρέου, παρουσία του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, που είναι ανοιχτή σε κοινό και εκπαιδευτικούς (με ελεύθερη είσοδο), θα παρουσιαστoύν οι εκπαιδευτικοί φάκελοι που δημιουργήθηκαν για την ταινία από το Νεανικό Πλάνο και επιμελήθηκαν οι εκπαιδευτικοί συνεργάτες Χαράλαμπος Μπαλτάς, Αθηνά Καρανάση, Έλενα Μολασιώτη και Κερασία Μιχαλοπούλου.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: